avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare- cumparare/ act de donatie sau....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare- cumparare/ act de donatie sau....

Buna ziua,
Sunt pe cale sa inchei cea de-a doua casnicie . Am un copil (din prima casnicie) de 30 de ani , casatorit . In timpul celei de-a doua casnicii am achizitionat o masina carosata ,o casa batraneasca si un teren cu o constructie pe care intentionam sa construim o pensiune. Practic am achizitionat doua imobile. Pe cele doua imobile suntem amandoi trecuti ( in naivitatea mea am crezut ca va fi motivat sa munceasca si amandoi sa dezvoltam ceva).; toate acestea au fost achizitionate din banii mei (proveniti din dividente de la o firma pe care am avut-o si al carei unic actionar am fost eu). Venitul lui reprezinta o pensie militara de 1.300 euro. Suntem casatoriti de 5 ani dar am locuit impreuna in ultimii trei ani. Cand au inceput problemele, a venit in lipsa mea la unul din imobilele comune, a luat masina si alte bunuri din gospodarie sustinand ca cedeaza cele doua proprietati in favoarea copilului meu. Spuneti-mi va rog ce modalitate de transfer ieftina si sigura (inatacabila) as avea sa trensfer dreptul de proprietate al acestor bunuri in favoarea copilului meu ? Casa batraneasca este echizitionata acum doi ani iar terenul cu constructia (la rosu) acum un an. Cu contract de v/c as plati f mult impozit , proprietatile avand mai putin de 3 ani de la achizitie. Mai exista si o alta modalitate? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2024
sultan gina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:48, 18 Iulie 2024
faceti partaj doamna, nu aveti de ce sa implicati copilul. Faceti partaj, va lasa dvs bunurile si ii dati sulta, daca e cazul

~ final discuție ~