avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , unchiul meu are doi copii in cadrul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , unchiul meu are doi copii in cadrul casatoriei si ...

Buna ziua , unchiul meu are doi copii in cadrul casatoriei si unul in afara casatoriei legitimi toti . Doreste sa imparta mostenirea din viata celor doi copii din cadrul casatoriei . o proprietate pe care o instraineaza unuia dintre copii este doar el mostenitor din partea parintilor iar cealalta proprietate este comuna cu sotia supravietuitoare . Amaindoi doresc instrainarea din timpul vietii catre cei doi copii din cadrul casatoriei . Cum ar trebui procedat legal fara ca cel de-al treilea copil sa poata ataca mostenirea .
Cel mai recent răspuns: ÞUCMEANU SIMONA MARIA , utilizator 14:26, 19 Iulie 2024
Buna ziua , revin va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea de mai sus . Stiu ca sunt f multi care asteapta un raspuns Va multumesc daca ma puteti ajuta mai repede.
e in drept sa o instraineze dupa cum doreste. Fie fac contract de vanzare si incaseaza un pret prin banca, fie semneaza un contract de intretinere.
va multumesc frumos .
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciun copil nu poate fi dezmostenit total. Actele facute in timpul vietii care se dovedesc a fi facute in acest sens se pot desfiinta, totul va tine de copilul din afara casatoriei, daca doreste sau nu mostenbire si cat de mult vrea.
Unchiul sa tina seama de faptul ca uneori poate lasa mai putin copiilor sai decat daca ar face un testament corect, pentru ca in succesiuni se pierd bani de cam toate partile implicate si se poate ajunge ca cei doi copii sa ramana cu procese, consum emotional si cu mai putina mostenire decat daca tatal lor ar fi procedat legal.
Asa incat, unchiul e bine sa vada un avocat si sa cantareasca corect toate variantele.

Vanzarea nu inseamna ca lasa gratuit unui copil, ci ca primeste bani care raman ai lui. Daca lucrurile nu se intampla asa, nu e vanzare, ci donatie si este supusa reductiunii.
Contractul de intretinere este presupun a fi donatie, deci, din nou, supus reductiunii.
Nu mergeti la notar fara sa consultati un avocat, e posibil sa dati bani sa incheiati acte care sa dea mai multe dureri de cap copiilor...
Multumesc tare mult pentru lamuriri . Nici eu nu am fost de acord cu aceasta speta.

~ final discuție ~