avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru parcare neregulamentara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru parcare neregulamentara ...

Bună ziua,
Am primit o amenda pentru parcare neregilamentara pe un loc cu abonament. Situația e în felul următor:
În baza HCL din 2018 amenda este cuprinsa între 400 și 800 de lei. În 2019, o alta hotărâre menționează creșterea amenzii pentru parcare și o situează între 800-1500 de lei.
În procesul verbal am trecut articolul și aliniatul din HCL inițial, dar la "sancțiune conform.." este trecut același HCL republicata.
Problema este ca nu exista acea HCL modificata publicata niciunde, ultima publicare e a HCL inițial în 28 iunie 2024 pe site-ul primăriei.

E vorba de HCL 199/2019 Turda, jud. CLUJ, modificata prin Hotararea 253.

Întrebarea mea este: dacă pe PV e trecuta 199/2019 republicata la sancțiuni și nu exista o republicare a ei, pot face contestatie?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 20:07, 18 Iulie 2024
Puteti face contestatie, dar nimeni nu va poate spune exact daca veti castiga pentru acest motiv.
Contestati degeaba, sigur e publicat undeva acel HCL din 2019 , ce mentine prevederile HCL din 2018, dar modifica doar cuantumul amenzii. Aveti de platit in 15 zile jumatate din minim, adica 400 RON.
Daca nu o faceti acum si depuneti plingerea contraventionala, veti plati dupa proces amenda intreaga.

~ final discuție ~