avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O întrebare despre garanția contractului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O întrebare despre garanția contractului de închiriere. Locuiesc ...

O întrebare despre garanția contractului de închiriere. Locuiesc in Romania de mai bine de 20 de ani si, sincer, nu mi s-a înapoiat niciodată garanția, la sfârșitul contractului, cu scuze ireale.
Întrebarea este: garanția este o suma pe care proprietarul o are la dispoziție si face ce vrea din ea, un fel de suprapreț la chirie, sau exista vreo lege (ca în Italia, spre exemplu) care obliga proprietarul sa documenteze daune primite / cheltuieli făcute, si sa restituie eventuala diferența?

Alte discuții în legătură

Probleme chiriasi-locatari marrialexx marrialexx Am inchiriat un apartament unor tineri. Azi am fost informati telefonic de catre administrator ca vom fi actionati in judecata eu ca proprietar, din ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere CasianaOlteanu CasianaOlteanu As avea nevoie de putin ajutor. Am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu, un contract de mana deci nu declarat la finante, fara clauze, pur si ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! am închiriat o locuință pentru care am plătit ... Maria1623 Maria1623 Bună seara ! Am închiriat o locuință pentru care am plătit o garanție plus luna în curs.. La prima întrevedere cu proprietarul am încheiat un proces ... (vezi toată discuția)