avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Fica mea locuieste cu ginerele in una ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Fica mea locuieste cu ginerele in una dintre casele ...

Buna ziua!
Fica mea locuieste cu ginerele in una dintre casele mele, in cazul in care se vinde casa ,vreau sa ii ajut sa le dau bani sa-si cumpere alta casa.Fiind casatoriti vor figura ambii in CF. Cum pot sa procedez , daca in cazul unui divort intre ei sa reiasa clar, ca banii pt achizitia locuintei au fost dati de parintii fetei.Ce acte trebuie sa inchei in acest sens.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:33, 19 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii donati ficei banii cu contract de donatie. Cand ia casa, scrie in act de unde provin banii ( sau parte din ei_)... cf contractului de donatie.
daca iau casa numai pe banii dvs, fata o poate intabula direct ca bun propriu, sa nu mai treaca printr-un partaj, scrie direct in act ca cumpara ca bun propriu pt ca ilocuieste un alt bun propriu, donatia in bani.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire locuinta după divort cipraen cipraen Soti sub regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, nemodificat. Unul dintre soti primeste o donatie in vederea achizitionarii unei locuinte. Se ... (vezi toată discuția)
Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)