avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare apartament cu loc de parcare ce nu apare in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare apartament cu loc de parcare ce nu apare in CF

Buna ziua,

Am gasit un apartament pe care doresc sa-l cumpar, dar am dubii legate de locul de parcare.

Blocul a fost construit in 2011, iar apartamentul a fost cumparat de la dezvoltator de actualul proprietar.

Am atasat singurul aliniat din CVC dintre ei care face referire la locuI de parcare, citez: "Totodata, subscrisa vanzatoare, prin reprezentantul meu legal, transmit cumparatorilor, si dreptul de proprietate asupra unui loc de parcare, care se va identifica ulterior in baza unei documentatii cadastrale".

Situatia din teren este urmatoarea: Pe terenul detinut de dezvoltatori este acest bloc finalizat in 2011, 2 blocuri in constructie si inca unul care va fi construit ulterior, parcarea nefiind amenajata, iar cei care locuiesc in blocul finalizat si-au luat fiecare loc de parcare cum au putut/dorit.

Eu i-am pus conditia ca inainte sa facem tranzactia sa-si rezolve cu locul de parcare, adica sa il intabuleze pe el si apoi sa mi-l vanda mie.

Vanzatorul a discutat cu dezvlotatorul de la care a cumparat apartamentul, iar acesta i a transmis ca nu poate sa-i intabuleze doar lui un loc de parcare, dar eu cunosc alt proprietar din acel bloc, care a mai cumparat un loc de parcare pe langa cel promis in contract si caruia i-au fost intabulate ambele.

Va rog, un sfat/parere daca cunoasteti situatii de genul acesta!

Eu imi doresc apartamentul...Cum ar trebui sa procedez? Sa merg pe incredere ca se vor aloca locurile de parcare ulterior?
Sau sa raman ferm cu aceasta conditie de clarificare a situatiei locului de parcare cu riscul de a nu mai cumpara apartamentul?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Blocare locuri de parcare comune Faralocdeparcare Faralocdeparcare Buna ziua! Problema mea sta in felul urmator: Locuiesc intr-un bloc, constructie noua, in jurul caruia se afla si o anumita suprafata de teren, suprafata ... (vezi toată discuția)
Nelamurire loc de parcare imobil nou construit psyche383 psyche383 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou construit pentru care am negociat un pret de X Euro, pret care include si un loc de ... (vezi toată discuția)