avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare locuri de parcare comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare locuri de parcare comune

Buna ziua!
Problema mea sta in felul urmator:
Locuiesc intr-un bloc, constructie noua, in jurul caruia se afla si o anumita suprafata de teren, suprafata pentru care fiecare proprietar de apartament, din bloc, detine cota-parte din aceasta.
Aceasta suprafata de teren a fost amenajata cu locuri de parcare, care binenteles, sunt mai putine decat numarul apartamentelor din bloc.
Aici intervine partea "amuzanta"... Primii proprietari de apartamente care s-au mutat in bloc "si-au ales" locurile de parcare (unii dintre ei montandu-si chiar si dispozitive pentru blocarea acestora), iar in conceptia acestora ultimii care au venit in bloc "au ramas fara locuri de parcare", fiindca acele locuri de parcare "sunt ale lor".
Am purtat discutii cu acestia, incercand sa le explic ca, practic, fiecare proprietar de apartament detine o cota-parte din terenul din jurul blocului si fiecare plateste impozit pentru acest teren, insa se pare ca nimeni nu vrea sa inteleaga nimic.
Acuma, sunt constient ca daca ma apuc sa le demontez "instrumentele" de blocat locul de parcare comit o infractiune, si anume: distrugere si ca varianta de a-mi planta si eu un dispozitiv din acesta langa a-l fiecaruia din ei, ar fi o varianta de "razbunare", dar totusi vreau sa cred ca nu traim chiar in jungla.
Asadar, intrebarea este: ce pot sa fac pentru a-i determina sa-si demonteze aceste dispozitive, iar locurile de parcare sa fie folosite in mod corect de toata lumea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Faralocdeparcare , utilizator 16:46, 11 Mai 2015
vorbiti la serviciul de urbanism local ei va pot spune ce regim are acel teren
Daca locurile de parcare nu sunt inregistrate si platite la primarie atunci nu le apartin, si ar trebui mers la primarie pentru ca aceste blocaje nu mai sunt legale . Mai multe informatii gasiti aici: [ link extern ]
Din ce am inteles eu, acel regulament face referire la locurile de parcare aflate pe terenul primariei, in apropierea blocurilor de locuinte.
In cazul nostru este vorba de un teren privat, ai carui proprietari sunt locatarii blocului nostru (avand fiecare cota parte din acest teren si practic si din terenul de sub bloc, in functie de suprafata apartamentului)
"Subscrisa vanzatoare prin reprezentante legale vand ..............................................., precum si cota de 43,41/1015-a parte din suprafata de 1015mp teren aferent, intabulat in CF..........." , acesta este un fragment din contractul de vanzare cumparare al apartamentului
Nu mai are nimeni vreo parere, ce s-ar putea face in cazul asta? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)
Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii ... Nae Marian Eliza Nae Marian Eliza Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii unui apartament ,unde fiecare locuinta are cota parte din suprafața comuna, un funcție de ... (vezi toată discuția)
Dare in judecata asociatia de proprietari pentru marcare locuri de parcare din cota indiviza ilegal carmenva carmenva buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou ,apartament cumparat fara loc de parcare,fiecare avand cota indiviza de n mp din teren.domnul presedinte ... (vezi toată discuția)