avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... la solicitarea unui Agent al poliției locale, de a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

la solicitarea unui Agent al poliției locale, de a mă legitima, ...

la solicitarea unui Agent al poliției locale, de a mă legitima, este suficient să dau verbal datele, CNP-ul, numele ..?Dar este normal ca C.I. Să mi-o fotografieze, pentru așa zisa legitimare? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Anonimus@ , utilizator 11:41, 22 Iulie 2024
Poate nu a fotografiat ci cu telefonul, însă a folosit camera telefonului pentru a încarcă ci în aplicația eDac. La nivelul MAI există aplicația eDac care prin fotografierea ci verifică dacă cetățeanul a săvârșit infracțiuni sau este dat în urmărire. Poate și Politia Locală are ceva asemănător. Nu au voie sa fotografieze c. i cu telefonul personal,nici la MAI nu se poate face acest lucru. Este o încălcare a Regulamentului privind protecția datelor cu caracter personal.

tot60 a scris:

la solicitarea unui Agent al poliției locale, de a mă legitima, este suficient să dau verbal datele, CNP-ul, numele ..?Dar este normal ca C.I. Să mi-o fotografieze, pentru așa zisa legitimare? Vă mulțumesc.

verbal? nici vorba. la solicitarea de a va legitima trebuie sa prezentați actul de identitate, original. nici o poza de pe telefon nu e valabila
Nu mai induceti în eroare cu răspunsuri greșite, dacă eu merg sa duc gunoiul și nu am actul de identitate la mine asta înseamnă că nu pot fi legitimat? Transmit verbal datele de identificare iar cel care ma verifica are obligația de a verifica la randul lui cele declarate de mine. Ce are dacă prezint o poza cu actul meu de identitate (pe telefon)? Înseamnă că nu se poate stabili identitatea mea în baza fotografiei cu actul de identitate? Ba se poate. Ideea este sa se stabilească identitatea prin folosirea oricărui document cu poza. Nu va mai pronuntati pe lângă subiect. Legat de legitimare, agentul care solicita legitimare este obligat sa comunice și motivul pentru care solicită legitimare. Pe asta nu o știați.

adriandimitriu a scris:

verbal? nici vorba. la solicitarea de a va legitima trebuie sa prezentați actul de identitate, original. nici o poza de pe telefon nu e valabila

~ final discuție ~