avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine ma poate ajuta va rog cu calculul consumului de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine ma poate ajuta va rog cu calculul consumului de apa după ...

Cine ma poate ajuta va rog cu calculul consumului de apa după apometre? La 3 persoana fără căldură la 2 camere acum pe luna iunie mi a venit de plata 400 lei.Mi se pare prea mult și ca ceva nu este în regula.Las aici comparație la consum luna mai și luna iunie după apometre. Luna Mai: bucătărie apa calda:00294 apa rece:00244 Baie apa calda :00566 apa rece 00859. Luna iunie: bucătărie apa calda:00295 apa rece 00246. Baie: apa calda 00572 apa rece 00870. Pentru acest consum mi se pare mult 400 fără căldură.Ma poate lămuri cineva va rog mult ? În lunile de iarna mi a venit 700 lei...
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:03, 25 Iulie 2024
Calculul consumului de apa se face dupa diferenta de indecsi, plus , eventual, o repartitie a unui consum suplimentar, dat de neinchidere balanta de apa. Va cititi indecsii lunar, vedeti cit e pretul pe metru cub de apa consumat, vedeti ce vi s-a repartizat lunar pe lista de intretinere afisata si veti avea exact acest calcul.
Daca nu iese acest calcul, la valoarea de 400 RON, aveti dreptul sa cereti explicatii, conform art. 28 din legea 196/2018 :
Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2) În vederea bunei informări a proprietarilor, asociația de proprietari amplasează la loc vizibil un avizier la care sunt afișate documente, în conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) În cazul în care președintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociației de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv și cenzorul/comisia de cenzori. În situația nesoluționării sau a soluționării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevăzute la art. 10.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2024
latka, utilizator
Din ce scrieti dvs. rezulta un consum de 7mc apa calda si 11mc apa rece.
Vedeti care este pretul unui mc ( metru cub) de apa calda si rece si faceti socoteala...

Mai vedeti si ce consum suplimentar ati primit si, daca este prea mare ( daca nu au fost avarii in aceasta perioada ) poate exista o avarie pe undeva ce nu a fost descoperita, poate cineva nu da index-ul corect ( daca nu este citit ) sau fura apa...
Discutati aceste aspecte cu presedintele asociatiei.
Da 7 mc apa calda și 11 mc apa rece.Am vorbit cu administratorul și mi a spus ca s a scumpit mc ul și ca e 13 lei 1 mc de apa rece și 21 un mc de apa calda.Suntem cu apa nova.M am uitat la ei pe site și scrie ca este 6.71 lei mc de apa potabila.Sa înțeleg ca este ceva putred cu preturile la întreținere?ce pot face ?la ce autoritate pot face sesizare ?mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
13 lei o fi si cu apa data la canal, deci nu e nimic putred.
Explicatiile primite sunt foarte bune.
Asadar, daca vreti informatii "la obiect", abordati as.prop. in scris - asta ca sa primiti raspunsul, tot in scris.
Apoi, daca va mai uitati pe site-ul furnizorului, uitati-va cu atentie, observati daca pretul este cu TVA sau nu, vedeti si pretul canalizarii, apoi le adunati si dispare puterezaciunea...
La apa calda menajera, la 1mc apa+canalizarea x TVA + pretul incalzirii, tre' sa rezulte pretul unui mc de apa calda.
Cum va spuneam, info exacte - la as. prop.