avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am un nepot care nu are tata, în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am un nepot care nu are tata, în certificatul de ...

Buna ziua, am un nepot care nu are tata, în certificatul de naștere nu e trecut nimeni. Între timp mama s-a recăsătorit, copilul fiind obligat să aibă mutația la domiciliul mamei, încă nu era major, însă fara a lua numele tatălui sau alte drepturi părintești. Acum terminând clasa a XII-a, se înscrie la facultate, întrebarea este dacă se considera a proveni din familie monoparentala pentru a fi scutit de taxa. El a participat la olimpiade și concursuri, terminând ca șef de promoție, astfel fiind scutit de taxa de participare și înmatriculare, dar dorim sa stim daca se considera a fi din familie monoparentala pentru scutirea taxei școlare. Pe toată această perioadă el nu a locuit la domiciliul din buletin, el fiind crescut de bunica maternă. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica0505 , utilizator 12:07, 4 August 2024
Familia monoparentala este atunci cand un copil este crescut de un singur parinte.Nu este cazul nepotului dvs. din moment ce mama s-a recasatorit.
Chiar daca acesta nu ii poartă numele?

Alexandrarares a scris:

Familia monoparentala este atunci cand un copil este crescut de un singur parinte.Nu este cazul nepotului dvs. din moment ce mama s-a recasatorit.

~ final discuție ~