Buna ziua.
Vrând să obțin cardul european de sănătate am constatat ca de 3 ani eu nu mai sunt asigurata/coasigurată
Eram coasigurata, apoi in urma incadrarii in munca am devenit asigurata. Dupa ce mi am incetat activitatea nu am stiut ca trebuie sa fac ceva in aceasta privinta.
Problema e ca de 3 ani, desi pe trimiteri/retete aparea bifat SALARIAT, eu nu mai eram asigurata si am facut investigatii in acest timp (rmn...etc). Mie imi aparea salariat si cand eram coasigurata, nu stiu ce talmeș-balmeș s a facut pe la firma soțului...
Ce repercursiuni pot apărea? Chiar nu mi am dat seama de situatie, pana acum cand am vrut cardul european
Dupa ce ati incetat activitatea , trebuia sa redeveniti coasigurat... calitatea de asigurat a incetat dupa 3 luni de la data incetarii calitatii de salariat.
Da, dar nu am depus nimic la locul de muncă al soțului și acum sunt de 3 ani neasigurata (desigur figuram ca fiind, o maaare incurcatura pe care nu o inteleg, eram ...dar nu eram, din moment ce CAS imi spune acum ca nu)
Nu pot sa nu ma gandesc...ca eu in acesti ani am beneficiat de multe in calitate de asigurat
Ce se poate intampla?
Dar cine trebuia sa opereze incetarea calitatii mele de asigurat? Pt ca eu figuram salariat pana acum, desi nu mai eram de 2 ani jumate. Probabil o greseala a casei de asigurari? Si tocmai de aceea am fost si sfatuita de acolo sa nu discut cu nimeni?! Hmmm