avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Deoarece încă nu pot rezolva această ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Deoarece încă nu pot rezolva această problema fizic,vin ...

Buna ziua! Deoarece încă nu pot rezolva această problema fizic,vin înaintea dumneavoastră cu o întrebare,pentru a strânge câteva informații înainte. Împreună cu fostul meu partener,cu care nu am fost căsătorită,am o fetiță de 1 an și 7 luni,pe care în momentul nașterii,a recunoscut-o. De mai mult de un an,acesta nu mai are nici o tangență cu cea mică și nici nu plătește pensie alimentara. La câteva zile după despărțirea noastră,a și plecat în străinătate. Fetița o cresc împreună cu actualul meu soț,cu care sunt și cununată,și urmează să mai avem un copil. De puțin timp,am luat legătura cu tatăl fetiței. După o discuție amiabilă,am hotărât ca fetița sa fie trecută pe numele actualului meu soț,fostul meu partener fiind de acord în totalitate cu acest lucru,nu vrea sa isi ia nici un angajament asupra copilului,iar eu îmi doresc pentru fetița mea o familie așa cum trebuie să aibă orice copilaș.El fiind încă în străinătate, aștept să vina in țară pentru a incepe sa ne interesăm cum se procedează și ce trebuie făcut. Așa că, întrebarea mea pentru dumneavoastră,este următoarea: se poate trece fetița pe numele actualului meu soț? Și dacă da,cum se procedează? Ce va trebui sa facem în momentul în care fostul meu partener se va întoarce în țară? Am înțeles că ar trebui înfiată de actualul meu soț.Specific și faptul că tatăl fetei nu va sta mult în România!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:42, 22 Iulie 2024
Infierea fetitei este solutia legala, pentru ca actualul sot sa devina tata cu drepturi si obligatii.
Doar prin infiere poate fi trecut ca tata adoptiv in certificatul de nastere.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2024
Dapix, utilizator
.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2024
annamed, utilizator
Iar pentru a o înfia sotul, către ce instituție trebuie sa ne adresăm?

Dapix a scris:

Infierea fetitei este solutia legala, pentru ca actualul sot sa devina tata cu drepturi si obligatii.
Doar prin infiere poate fi trecut ca tata adoptiv in certificatul de nastere.

Sotul adoptator sa se adreseze institutiei DGASPC.

~ final discuție ~