avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare vânzare apartament declarație falsă?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare vânzare apartament declarație falsă?

Acum aproximativ 25 de ani, tatăl meu a vândut un apartament. În actele de vânzare, el a declarat că nu are copii, deși avea trei copii la acel moment (eu și două surori mai mari), toți purtând numele lui de familie. Având în vedere că tatăl meu a făcut o declarație falsă în actele oficiale, există posibilitatea de a ataca acest act de vânzare? Este această situație considerată fals în acte și, dacă da, poate fi anulat actul de vânzare pe baza acestui fals?
Cel mai recent răspuns: ionutinfo , utilizator 19:53, 22 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Faptul ca vânzătorul are sau nu copii nu este o împrejurare hotărâtoare a validității actului.
Nu produce niciun efect juridic.
De curiozitate.. De ce exista acea întrebare în acel act? Dacă are sau nu copii?

raluk0207 a scris:

Nu.
Faptul ca vânzătorul are sau nu copii nu este o împrejurare hotărâtoare a validității actului.
Nu produce niciun efect juridic.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu. Întrebați notarul care a redactat contractul.
Ați mai văzut vreodată vreun contract de vânzare unde sa se specifice câți copii are vânzătorul?
Sincer.. Nu. De asta întrebam... Am zis ca are vreo importantă acest aspect.

raluk0207 a scris:

Nu știu. Întrebați notarul care a redactat contractul.
Ați mai văzut vreodată vreun contract de vânzare unde sa se specifice câți copii are vânzătorul?

~ final discuție ~