Contract de intretinere
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Am un contract de intretinere cu bunicul, contract in care am trecut-o si pe bunica. Bunicul a decedat si toate bunurile erau ale lui, dobandite prin mostenire. Acum, bunica a inceput sa dezvolte un comportament antisocial si a ajuns la spitalul Obregia cu un echipaj de salvare si unul de politie, dupa ce a agresat verbal si fizic niste vecini.
Am incercat sa o duc la doctor pentru investigatii amanuntite dar refuza categoric si ma insulta si pe mine.
Ce pot face in privinta ei si ce obligatii am din punct de vedere juridic in urma contractului de intretinere?
Multumesc!
Am formulat gresit intrebarea. Eu o intretin si imi respect obligatiile dar bunica incepe sa aduca prejudicii vecinilor si nu o pot convinge sa mergem la doctor si mai rau, nu o pot convinge sa isi ia tratamentul pentru "dementa nespecificata si tulburari de comportament".
Deja a agresat fizic niste vecini si continua sa ii agreseze verbal. Nu exista vecin sa nu fi fost agresat verbal si ii deranjeaza de la ora 05:00 prin imitatul cainilor si loviturile cu o teava in poarta de tabla.
Juridic sunt responsabil de ceva?
Trebuie sa declar problemele ei undeva?
Risc anularea contractului daca nu iau masuri pentru oprirea abuzurilor impotriva vecinilor?
Multumesc!
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ați putea lua legătura cu un avocat și sa obțineți o hotărâre judecătorească prin care bunica sa fie pusa sub interdicție, iar dvs sa fiți desemnat tutorele/curatorul ei.
Tot în aceeași acțiune, ați putea încerca să obțineți și încuviințarea instantei pentru internarea ei intr-un centru special.