avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... AG versus \"acceptare\" cu semnatura pe tabel
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

AG versus "acceptare" cu semnatura pe tabel

Am vrut sa pun o intrebare. Raspunsurile pe care le vad la "Asociatii de proprietari" m-au descurajat.
La majoritatea raspunsul este ca AG e solutia.
Saptamana asta cativa vecini am prins presedintele de asociatie si l-am luat la intrebari. Cand si cum s-a aprobat... ceva... daca nu a fost nici o AG. Raspunsul a fost scurt si raspicat: NU mai este nevoie de AG. Acum totul se face (citez exact exprimarea) pe baza de acceptare (!), cu semnatura pe tabel.
Chiar aici s-a ajuns cu manipularile si fraudele din banii nostri? Se fura acum legal? Pentru ca orice se face ni se pune la plata. Nimic nu e finantat din alta parte.
Asa cum s-a stabilit "legal" ca toate platile la intretinere sa fie la suprafata locuintei si nu la numar de persoane.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2024
Noul, utilizator
Nu toate platile la intretinere se raporteaza la suprafata locuintei, e drept ca majoritatea, dar sunt si pe numar de persoane si cu alt gen de repartitie. AG este organul suprem, daca nu exista hotarire AG, nu exista nici cel mai mic temei legal. Cititi legea asociatiilor de proprietari :
[ link extern ]
Gasiti si cind se foloseste tabelul si cind e nevoie de acord al tuturor proprietarilor (fie ei si nemembri), in alt gen de majoritate, adica cel putin 2/3 sau majoritate absoluta (absolut toti proprietarii).
Degeaba stim asta noi, proprietarii, daca presedintele stie si sustine altceva. Nici pe el nu-l putem schimba ca face el rost de o "acceptare" sa ramana in functie. Asa cum a si fost ales.
Chiar nu exista lege si leac pentru astfel de hoti?
Exista ( sau ar trebui sa existe) un compartiment de indrumare asociatii de proprietari in cadrul primariei, exista contestarea listei de plata, exista posibilitatea de a face un audit financiar al asociatiei, exista posibilitatea de a va adresa instantei...

Posibilitati sunt, trebuie doar sa vrei si sa stii ce sa faci...

P.S. Eu as incepe cu o plangere la primarie.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2024
Ionut.ion, utilizator
Aveti sau nu majoritatea sa il schimbati? Ca puteti face un tabel pentru schimbarea lui... Eui va spun ca pentru ca schimbarea sa fie legala, va trebuie AG.
Mai puteti sa il notificati, legal, cerandu-i socoteala. Daca nu va place in ce baza a decis o cheltuiala, actionati in judecata. Se pot desfiinta si hotarari AG, darmite tabele.
Vorbiti cu un avocat.

~ final discuție ~