avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost prins baut la volan cu intentia de a parca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost prins baut la volan cu intentia de a parca masina la ...

Am fost prins baut la volan cu intentia de a parca masina la 20m distanta de locul de unde era parcata inainte. La aparatul etilotest a iesit 0.41, la sange inca nu am primit rezultatele.
Am baut un pahar de vodka cu suc, inceput la ora 1.30, la ora 3.30 m-am oprit din baut.
Am primit dovada fara drept de a conduce, acum sunt curios daca dupa legea noua pot lua permisul dupa cele 72h de la prelevarea monstrelor. Precizez ca am recunoscut din prima fapta, agentii de politie au mentionat pe declaratia lor ca aveam intentia sa parchez masina si abia incepusem sa ma deplasez.
M-au intrebat daca am tras si altceva, le-am spus ca nu, nu consumasem nimic. Ei au spus ca vor iesi, eu le-am spus ok. Precizez ca mi s au prelevat cate 2 monstre de sange la diferenta de 50 de minute (nici macar 1h), fara urina.
Fiind prima abatere in cazul meu, la ce sa ma astept ?
Cel mai recent răspuns: Petrisorfly , utilizator 22:47, 30 Septembrie 2024
Daca o sa aveti valori in sange peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, veti fi trimis in judecata si condamnat.
Din experienta dumneavoastra, in cazul meu, ce condamnare as putea primi ?
Am primit rezultatele analizelor, acestea fii d la prima proba 1.03 iar a doua 0.85. Ce-mi puteti recomanda ? Momentan astept sa fiu chemat la audieri de catre anchetatorul de caz.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca o sa aveti valori in sange peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, veti fi trimis in judecata si condamnat.

Nu sunt valori foarte mari. In functie de situatia de fapt, este posibil sa se solicite calculul retroactiv de catre procuror. Angajati-va avocat si stabiliti impreuna strategia apararii.
Am inteles, si cu inca o intrebare va mai deranjez daca nu va suparati pe mine, sunt destul de confuz si sunt foarte suparat pe mine pentru ce am facut si-mi pare nespus de rau si as vrea sa fiu extrem de bine informat inainte sa stiu ce se va intampla, asta pentru starea mea mentala (am intrat intr-o stare destul de anxioasa, sunt dependent de masina)
La solicitarea calculului retroactiv, sunt sanse sa iasa valorile mai mari sau mai mici ? Mai este nevoie de plata recalcularii ? Cam cat ar dura avand in vedere ca analizele au ajuns in 5 zile
Daca dosarul ajunge la procuror si merg pe solutia de recunoastere, sa accept sentinta procurorului ? Sau sa merg mai departe la judecatorie ?
Daca primesc inchisoare cu suspendare si raman pe semnatura 2 ani, mi se returneaza permisul imediat sau ?

Multumesc din tot sufletul !

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu sunt valori foarte mari. In functie de situatia de fapt, este posibil sa se solicite calculul retroactiv de catre procuror. Angajati-va avocat si stabiliti impreuna strategia apararii.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan cristy46 cristy46 Buna Ziua va rog f mult daca imi puteti da un raspuns.In noiembrie 2016 am fost oprit de politia de frontiera pe teritoriul portului cta eram baut si au fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis Floricica eu Floricica eu Buna ziua ma ajuta cineva si pe mine. Care este procesul de as recupera permisul, sotul. In urma cu 3 luni a facut un accident într-o parcare cu pagube ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie dosar penal ionutdaniel90 ionutdaniel90 Buna seara Pe data de 16.09.2014 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum astept rezultatul de la IML :( Ce ... (vezi toată discuția)