avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Piatra de pe mormantul vecin prea mare si cruce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Piatra de pe mormantul vecin prea mare si cruce miscata

Buna ziua.

Am nevoie de un sfat intr-un caz legat de morminte. 2 lucruri s-au intamplat.

Peste mormantul vecin a apărut de la o saptamana la alta o piatra de mormant destul de mare care da pana mormantul tatăl meu. În procesul de construire au călcat și distrus toate florile pe care l-a plantat mama.

Am mers la administrația cimitirului și în loc sa rezolve problema mi-a băgat abureli ca mormantul tatalui meu este defapt prea mare si ca oricum are spatiu in lateral.

În plus am mers la mormânt din nou crucea care era pe centru au mutat-o. Practic au pus-o in colțul mormântului cu alte abureli ca nu a fost pusa bine de la început.

AM 2 poze unde se vede clar cum piatră de langa ii peste mormantul tatalui meu si o poza unde se poate vedea comparat ca crucea a fost mutata.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2024
Krisach, utilizator
Cel mai recent răspuns: Krisach , utilizator 10:10, 24 Iulie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Într-adevăr o chestiune delicată într-o Românie a tuturor posibilităților. Piatra de mormânt care a apărut de la o săptămână la alta a costat bani grei care s-au împărțit ici-colo. A intra pe o pantă a unei dispute legale (abuz în serviciu) v-ar face mai mult zile fripte în continuare. Un sfat e greu de dat, însă vă pot spune, în înțelepciunea mea, cum aș proceda. Dacă ați ajuns cu nemulțumirea dumneavoastră până la administrator, pasul următor ar fi să formulați în scris nemulțumirile dumneavoastră și să solicitați număr de înregistrare. Nici nu vă închipuiți ce putere poate avea o foaie A4 și un pix față de un funcționar bugetar. Atașați la plângere fotografiile. Confruntați dimensiunile locului de veci din Actul de concesiune cu măsurătorile pe care să le faceți cu o ruletă în teren. Dacă corespund, treceți concluzia în plângere, arătând ca fiind falsă afirmația că locul de veci ar fi mai mare. Tot în plângere subliniați că dacă locul de veci este în concesiune, asta nu înseamnă că nu sunteți proprietarul lucrărilor funerare (crucea) iar mutarea acesteia fără consimțământul dumneavoastră constituie o adevărată tulburare a proprietății. După un termen de 30 zile ar trebui să primiți un răspuns, pe care să insistați că îl doriți în scris, lăsând voalat să se înțeleagă că vă veți adresa forului superior.

PFA Secretar notariat
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~