avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept imobiliar Buna ziua, în 2019 am încheiat o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept imobiliar Buna ziua, în 2019 am încheiat o promisiune ...

Drept imobiliar Buna ziua, în 2019 am încheiat o promisiune bilaterală de vânzare cumpărare la un ap care nu este intabulat nici până astăzi din cauza dezvoltatorului ( dezvoltator mare și în aceeași situație sunt încă aprox 300-400 persoane unele dintre ele au deschis deja proces împotriva lui și unii furnizori)! Acum verificând pe un site am văzut ca a depus cererea de la faliment ! Menționez ca noi avem recepția ap făcută de 1 an ( intabularea trebuia făcută la sf lui 2020 conform promisiunii ) l-am și mobilat total și locuim în el. Vom deschide proces și noi în curând contra lor! Întrebarea este: dacă li se accepta falimentul ( vor avea o nouă înfățișare peste 2 sapt) noi trebuie să părăsim locuința, se va închide ușa blocului de jos, ne vor scoate afară, ne vom pierde orice drept asupra locuinței ? Menționez ca noi l-am plătit în timpul scris în promisiune deci este achitat integral! Putem vorbi de “excroci imobiliari” având în vedere ca ei nu acceptau credite pentru locuințe și acum ne-au invitat la renegocierea contractului și cer mai mulți bani ? ( nu știm câți nu se stipulează în invitație dar este vorba de mii de euro din ce am auzit de la alții proprietari 10.000 - 20.000 în funcție de dimensiunea proprietății) ! Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: IULIA-IULIA , utilizator 12:24, 24 Iulie 2024
Daca s-a deschis procedura insolventei trebuie ca toate persoanele care au achitat avansuri, in baza promisiunii, sa se inscrie la masa credala. Se poate ajunge la vanzarea imobilului si despagubirea creditorilor. Ori s-ar putea ca lichidatorul sa incaseze de la locatari diferentele de plata ramase, sa-i despagubeasca pe alti creditori(Finante, banci, etc) si sa incheie contractele in forma autentica, la notar, urmand a trece apartamentele in proprietatea actualilor locatari. Depinde de intelegerile pe care le va face lichidatorul cu creditorii. Ori poate dezvoltatorul vine cu un plan de reorganizare, pe care instanta il accepta, urmand a se redresa si a finaliza procedura de intabulare a apartamentelor.

Dan Cozma a scris:

Daca s-a deschis procedura insolventei trebuie ca toate persoanele care au achitat avansuri, in baza promisiunii, sa se inscrie la masa credala. Se poate ajunge la vanzarea imobilului si despagubirea creditorilor. Ori s-ar putea ca lichidatorul sa incaseze de la locatari diferentele de plata ramase, sa-i despagubeasca pe alti creditori(Finante, banci, etc) si sa incheie contractele in forma autentica, la notar, urmand a trece apartamentele in proprietatea actualilor locatari. Depinde de intelegerile pe care le va face lichidatorul cu creditorii. Ori poate dezvoltatorul vine cu un plan de reorganizare, pe care instanta il accepta, urmand a se redresa si a finaliza procedura de intabulare a apartamentelor.

Vă mulțumesc pentru răspuns, am uitat să specific ca, terenuk pe care sunt construite clădirile de ap, nu este achitat în totalitate : i se cere dezvoltatorului aproape 2 milioane de euro
Bună ziua, ați înscris promisiunea în cartea funciară a terenului? Care era termenul de semnare contract de vânzare cumpărare? V-a fost predat apartamentul cu proces verbal de predare - primire, semnat de persoana autorizată de dezvoltator? Sunt multe aspecte de luat în calcul pentru a putea vedea ce puteți obține.

AntoanelaC a scris:

Bună ziua, ați înscris promisiunea în cartea funciară a terenului? Care era termenul de semnare contract de vânzare cumpărare? V-a fost predat apartamentul cu proces verbal de predare - primire, semnat de persoana autorizată de dezvoltator? Sunt multe aspecte de luat în calcul pentru a putea vedea ce puteți obține.

Mulțumesc pentru răspuns, termenul era decembrie 2020 pentru semnarea contractului , recepția am făcut-o în 2023 cu proces verbal semnat de persoana autorizată ! Nu am înscris promisiunea în cartea funciară . ( noi personal trebuia să mergem să o înscriem ? ) Știți dacă ne pot evacua din apartament în aceste condiții ? În contract scriau ca pt fiecare lună de întârziere din partea dezvoltatorului vom primi 250 euro dar nu am cerut niciodată pentru ca au pus întotdeauna problema pe baza covidului, războiului din Ucraina , scumpirea materialelor de construcții!

~ final discuție ~