Kristina2023 a scris:
Ce inseamna acest lucru ca nu l-am gasit nicaieri in codul de procedura penala?
Se aplica interpretarea (normei juridice penale) teleologica si sistematica si nu in ultimul rand doctrinara.
In cuprinsul art 326 Cpp se face trimitere la disp art 73 si 74 Cpp. Acestea din urma, se refera la solutionarea cererii de stramutare (procedura aplicabila si spetei dvs).
Mai departe, incompatibilitatea si stramutarea se afla tratate in aceeasi sectiune a Cpp, sens in care sunt incidente disp art 71 Cpp privind
Temeiul stramutarii, care spune citez
...atunci când există o suspiciune rezonabilă că imparțialitatea judecătorilor instanței este afectată datorită împrejurărilor cauzei,.... Deci se vorbeste despre
imparțialitatea judecătorilor instanței, deci a tuturor judecatorilor unei instante, si nu doar a unuia intrucat atunci era incidenta
recuzarea si
nu stramutarea. De aici inainte, cu minima imaginatie si logica, devine evident de ce vi s-a respins cererea privind trimiterea cauzei la un alt parchet.
Acum, stiu ca veti spune, bine bine, textele de mai sus se refera la judecatori, iar cererea mea (a dvs) se refera la procurori,,, si ca sa evitam discutiile inutile, tot din interpretarea legii reiese ca dispozitiile cu privire la judecatori, in speta dvs, se aplica si procurorilor precum si altor organe judiciare.