avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am trecut casa mamei mele pe copii mei 3 la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am trecut casa mamei mele pe copii mei 3 la număr ...

Buna ziua am trecut casa mamei mele pe copii mei 3 la număr toți minori prin contract de vânzare cumpărare și acum au apărut discuții cu mama mea și aș vrea să știu DC pot trece înapoi tot prin contract de vânzare cumpărare casa înapoi pe dânsa
Specific eu am fost desemnat curator in actul de vânzare cumpărare între copii mei și mama mea
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebuie încuviințarea instantei de tutela pentru vânzare, instanță care trebuie sa aprecieze dacă vânzarea este în interesul minorilor. Și desemnat un curator care sa semneze contractul de vânzare.
Va trebui sa le deschideți un cont, unde mama dvs sa le vireze prețul.
De ce băgați copiii minori în combinații din astea, nu știu...
Lăsați copiii în pace! Copiii trebuie sa se joace și sa meargă la școală, nu sa le fie bagate pe gat fie proprietăți imobiliare, care la momentul ala nu le folosesc la absolut nimic.
Nu puteti și în plus, costa sa tot plimbați casa
Impacati-o pe mama cumva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma bag si eu in discutie....... Cumva mai aveti un frate/sora sau copiii acestora care ar fi venit la succesiune de pe urma mamei si ati vrut sa-i inlaturati? Doar asa are logica fapta dumneavoastra.....
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
ibn, utilizator

Aveți perfecta dreptate
Mama a vrut să trec pe MN casa cu contract de vânzare cumpărare pt că mai am un frate și în felul acesta nu se mai ajungea la nimic după moartea dânsei
De aceea nu am făcut moștenire sau donație
Pt că acestea se puteau ataca în instanță după decesul ei
Și am spus DC sa trec pe MN când la un moment dat treceam tot pe copii
Și așa am trecut direct pe copii și fiecare are 33 la sută din proprietate

ibn a scris:

Ma bag si eu in discutie....... Cumva mai aveti un frate/sora sau copiii acestora care ar fi venit la succesiune de pe urma mamei si ati vrut sa-i inlaturati? Doar asa are logica fapta dumneavoastra.....

Mostenire nici nu aveați cum, căci despre "moștenire" se vorbește la decesul mamei.
Și aveți impresia ca un contract de vânzare către niște minori, care nu au bani sa cumpere, de către o bunica ce nu ar lua niciodată bani de la nepoții ei minori, este un act mai sigur?