avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela bolnav Schizofrenie Bună ziua, In scopul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela bolnav Schizofrenie Bună ziua, In scopul de a obliga ...

Curatela bolnav Schizofrenie
Bună ziua,
In scopul de a obliga persoana bolnava sa își ia tratamentul, acest lucru însemnând ca de 2 ori pe luna sa lsolicit ambulanta pentru a o duce la psihiatrie sa facă o injectie pentru tratament, consultant un avocat am depus o cerere la instanta pentru obtinere curatela.
Ulterior m-am documentat în online, cat si pe acest site, și din ce am inteles, prin curatela nu as putea sa o duc nevoluntar la spital ori de câte ori este nevoie, ci doar prin obținere tutela speciala?
As dori totuși o lămurire, pentru ca nu am inteles exact în ce consta curatela și ce voi putea face cu aceasta în vederea obligarii persoanei bolnave la a-si lua tratamentul...
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:55, 26 Iulie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu faceti nimic daca sunteti curator, ci toar tutore si pana sa fiti numit tutore, puteti fi numit curator special.
ca sa nu va complicati, poate ii schimba tratamentul sa ia pastile si i le puneti in mancare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CURATELA:
Curatela are ca scop ocrotirea juridica a unor persoane fizice aflate in situatii speciale prevazute de lege – persoane capabile, dar care, din cauza batranetii, a bolii sau a unei infirmitati fizice, nu pot personal sa-si administreze bunurile sau sa-si apere interesele in conditii multumitoare.

Curatela se dă „în vederea administrării bunurilor, veniturilor şi ridicării drepturilor băneşti”. Vă permite să ridicaţi pensia fără probleme, în cazul în care persoana este internată, vă ajută să obţineţi acte de la circa financiară, să mergeţi la direcţia de taxe şi impozite.

Dacă bolnavul refuză tratamentul psihiatric, această problemă nu o puteți rezolva nici prin curatelă și nici prin tutelă.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~