avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lege permis de conducere contradictii medicale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lege permis de conducere contradictii medicale

Buna ziua, am 21 de ani si as dorii sa obtin permisul de conducere.
Am mai incercat in trecut dar nu am reusit sa obtin aprobarea medicului deoarece eu sufar de epilepsie generalizata cu crize la trezire (numele diagnosticului). As dorii sa obtin cat B, poate pe viitor categoria A.
Legea nu m-a lamurit in mod exact cand pot obtine permisul, eu personal nu am mai facut crize de 5 ani iar toate crizele pe care le-am facut in trecut (5 la numar in toata viata mea) au fost la trezire, datorate factorilor care nu au legatura cu condusul.
Tin sa precizez ca inca iau medicatie dar doctora veche la care am fost nu mi-a dat sanse fiindca era foarte foarte comunista si nu prea isi dadea interesul, voia doar sa scape de pacienti in 5 minute.
Imi poate spune cineva va rog ce trebuie sa fac sau daca cineva imi spune ca nu am voie imi sunt incalcate drepturile ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:58, 25 Iulie 2024
Buna ziua,
Adresati-va unei clinici ( sau mai multora) autorizate si vedeti ce va spun

Criteriile de sanatate pentru obtinerea permisului la gasiti mai jos
[ link extern ]
care drepturi va sunt incalcate? posesia unui permis de conducere nu e un drept, nici constitutional, nici civil. permisul nu e o carte de identitate.
dvs puteti invinui pe oricine altcineva pentru ca sunteti bolnav, dar asta nu rezolva nimic.
legea nu trateaza personal situatia dvs, spune ca una din conditii este un certificat medical cu rezultatul apt.
nu va sfatuiesc sa mergeti la mai multe clinici, fiindca nu e vorba de a doua opinie
Fisa medicala pentru dosarul de obtinere carnet auto pleaca de la medicul de familie. Acesta are obligatia sa mentioneze in adeverinta toate problemele medicale (care pot influenta co9ndusul unui autovehicul) pe care le aveti inregistrate in dosarul medical. Fiind sub tratament, afectiunea dvs. este considerata activa. Faraa tratament, cel mai probabil, crizele dvs. ar putea fi mai numeroase.
Cu aceasta adeverinta se merge la o clinica care completeaza formularul medical ce se depune la dosarul pentru carnet auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere permis auto - epilepsie, acordul medicului gyilus gyilus Buna ziua! Am o intrebare catre Dvs., va rog mult, daca puteti ajutati-ma. Am un baiat care doreste sa urmeze scoala de soferi, pentru a obtine permisul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 19 ani si in viitor as dorii sa obtin permisul ... Cristian2003 Cristian2003 Buna ziua, am 19 ani si in viitor as dorii sa obtin permisul de conducere categoria B (Grupa 1) insa sufar de epilepsie, ultima criza am facut-o la varsta de ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in grad de handicap in cazul epilepsiilor blesneag blesneag Buna ziua. Am 27 ani sufar de epilepsie de la varsta de 14 ani si tot de atunci ma aflu sub tratament cu antiepileptice. Diagnostic clinic EPILEPSIE CU CRIZE ... (vezi toată discuția)