avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nu imi pot recupera filmarea nunții! Bună ziua! Anul ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nu imi pot recupera filmarea nunții! Bună ziua! Anul trecut în luna mai am avut nunta. Am căzut ...

Bună ziua! Anul trecut în luna mai am avut nunta. Am căzut de acord sa primim tot materialul "la gramada" însă abia anul acesta în februarie am primit stick-urile și albumele. Surpriza a fost când pe stick-uri la partea video am primit doar un fișier de câțiva KB care ulterior sa dovedit a fi doar proiectul din aplicația care sa folosit pentru crearea materialului video. În secunda 2 am anunțat fotograful de problema. Acesta a spus ca în 2 săptămâni o reface. După 2 săptămâni surpriza: de fapt nu el este cel care finisează materialul foto/video ci apelează la o firma specializata. Am sunat la respectiva firma și mi s-a transmis ca au un SSD la recuperat de date. Fotograful mia dat termenul pentru luna mai. A trecut luna mai și nu mai răspunde pe nici o cale de comunicare. Am sunat din nou la firma care se ocupa de prelucrare și mi-au spus ca și cei de la recuperarea de date ii amână. Zilele acestea am sunat din nou la firma și mi-au spus ca să ii sun a doua zi dimineața pentru ca era târziu și cei de la firma care recuperează datele au închis. A doua zi dimineața surpriza nu mai răspund nici cei de la firma de prelucrare a materialelor. Țin sa cred ca filmarea nu mai exista de mult timp. Ce as putea face? Nu ma interesează nici sa recuperez banii, nici sa cer daune sau sume bani in plus. Îmi vreau doar filmarea și atât. Țin sa menționez ca nu am contract cu fotograful dar avansul pe care i l-am trimis sa făcut prin transfer bancar în care am specificat pentru ce este. Din pozele și filmările participanților la nunta am dovada ca ei au fost prezenți cu aparatura necesara.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 03:46, 30 Iulie 2024
Adică aveți toate dovezile ca să-l actionati in instanță. Asta se întâmplă când un prestator nu are mijloacele să execute singur prestația. Cred că singurul lucru de făcut e să insistați. Doar la fotograf, fiindcă el a luat banii. Ceilalți nu au legătură cu dvs
Intr-adevar banii au fost primiți de fotograf dar studiind puțin istoria firmei care prelucrează materialele, am descoperit făcut ca ei (patronul și fotograful) au avut evenimente împreună în relația patron-angajat ceea ce ma duce cu gândul ca cei din echipa preiau evenimente fără a se folosi de numele firmei dar utilizând aparatura și personalul acesteia cu aprobarea patronului. Ma repet: nu sunt sigur dar este o bănuială.
LE: am luat legătura cu firma de prelucrare a materialelor folosind un alt număr de telefon și din nou mi-au dat de înțeles ca SSD se afla în lucru dar nici cei care se ocupa de el nu știu cât timp mai durează.
LE2: am reușit sa dau de fotograf în aceasta seara după 2 luni de apeluri și mesaje pe whatsapp, facebook, rețea mobila. De fapt a fost un mesaj primit pe whatsapp simplu și la obiect: "sunt plecat din tara și nu am bani pe telefon". În anul 2024 sa spui acest lucru nici un copil de 5 ani nu cred ca mai pune botul.
Mulțumesc pentru răspuns!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cunostintele mele in domeniu va pot spune ca sansele de a recupera datele de pe un SSD sunt moderate spre minime. Exista firme de recuperare date, dar succesul depinde de hazard. Depinde ce problema are SSD, de soft sau hard. Era bine sa mai salveze datele pe un HDD, caci 2 bucati nu se pot defecta simultan. Acum, faptul fiind implinit, cred ca singura solutie este cea a domnului adriandimitriu adica instanta de judecata. Succes!
Si ce credeti ca va face instanta de judecata? E oare mai competenta instanta in recuperarea datelor de pe un mediu de stocare distrus? Deci, daca initiatorul vrea filmarea, nu are ce sa faca la instanta. Daca vrea daune, atunci da.
@dinu Ce sa faca instanta? Sa-i puna sa plateasca pe cei vinovati! Cum? Repetand nunta. Pe banii vinovatilor.

~ final discuție ~