avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Bunica mea mosteneste cota de 1/4 din 8 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Bunica mea mosteneste cota de 1/4 din 8 parcele, fiind ...

Buna ziua,

Bunica mea mosteneste cota de 1/4 din 8 parcele, fiind 4 mostenitori.Parcelele au fost impartite doar prin "vorba" , fiecare foloseste cate 2 parcele de ani de zile.Partajul nu se poate face pana cand parcelele nu sunt intabulate .Mostenitorii nu doresc sa achite cota parte din intabulare . Exista posibilitatea ca bunica sa intabuleze cele 2 parcele folosite de ea iar ulterior sa se treaca pe numele ei cele 2 parcele fara sa se faca partajul ? Mostenitorii sunt de acord sa renunte la cota parte din cele 2 parcele , iar bunica la fel renunta la cota parte din restul parcelelor.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
SKarina, utilizator
Cel mai recent răspuns: SKarina , utilizator 11:28, 25 Iulie 2024
La faza asta, intabularea se va face pe numele celor 4 coproprietari.
Și da, se poate, dar nu prin partaj, ci prin donație.
Cei trei coproprietari donează bunicii cota lor totala de 3/4 din cele 2 terenuri, iar bunica își întregește dreptul de proprietate asupra acestora.
În baza contractului de donație, se va face o noua intabulare, doar pe numele bunicii.
Iar pe restul terenurilor, vor rămâne în coproprietate toți 4.
Atât timp cât sunt deja proprietari toți, nu se pune problema niciunei "renunțări".
Era bine dacă fiecare si-ar fi făcut documentație cadastrala pe ceea ce stăpânește și sa fi făcut cu toții partajul, pe tot. Asa clarificau situația definitiv, cât trăiesc toti.
Dacă decedează unul dintre ei, va trebui dezbătută succesiunea.
Nu mai vorbesc de ipoteza în care mor 3 sau toți.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
raluk0207, utilizator
Va multumesc mult.
Zi frumoasa!

~ final discuție ~