avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un vecin cu mari probleme: a fost casatorit, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un vecin cu mari probleme: a fost casatorit, perioada ...

buna ziua
Am un vecin cu mari probleme: a fost casatorit, perioada in care au cumpărat un apartament impreună si a preluat numele de familie al sotiei. La divort (la notar) apartamentul a proprietate pentru amândoi (proprietatea nu a fost întâbulată). Imediat după divort nu si-a preschimbat buletinul care era pe numele din timpul căsătoriei, intrucât avra incă valabilitate. Au trcut 10 ani de-atunci. A plecat din localitate fara copii după divort, fara buletin actualizat si fără actele casei. Acum doreste să-si actualizeze buletinul si să-si depună dosarul de pensie. N-are nici un act, iar soția refuză să-l primească in casa si nici acte nu-i pune la dispozitie. eu nu stiu ce sfaturi să-i dau si de aceea vă rog să-mi spuneti cum trebuie procedat??? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 10:12, 26 Iulie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copii dupa contractul prin care a dobandit apartamentul si certificatul de divort poate obtine de la biroul notarial care a autentificat contractul de vanzare-cumparare, respectiv cel care a eliberat cerfiticatul prin care a divortat. Duplicatul certificatului sau de nastere il poate obtine de la primaria localitatii unde s-a nascut. Ar trebui sa ceara partajul in instanta, daca nu se poate intelege cu fosta sotie care, fie vorba intre noi, e firesc sa nu-l mai primeasca in casa dupa 10 ani de la divort dar nu e normal sa nu-i ofere nici un fel de copiii dupa acte.
Da. Multumesc frumos. Am să-i transmit sfatul Dvs, iar el să inceapă să obtină copiile. Ce-i mai trist este că nu are unde să locuiasca până obtine copiile... Asta e!
silvia159 a scris:
Ce-i mai trist este că nu are unde să locuiasca până obtine copiile... Asta e!

Pai 10 ani unde a locuit? Va dati seama cat de anormal ar fi ca dupa 10 ani de la divort fosta sotie sa fie obligata sa locuiasca cu el pentru ca el nu are unde altundeva?
In sfarsit, vorba d-voastra, asta e. Ar trebui sa discute cu fosta sotie si sa partajeze apartamentul pe cale amiabila. Fosta sotie o sa-i dea o suma de bani si el o sa isi gaseasca locuinta.

~ final discuție ~