avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este adevarat ca nu mai poti incheia contract vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este adevarat ca nu mai poti incheia contract vanzare cu uzufruct ...

Este adevarat ca nu mai poti incheia contract vanzare cu uzufruct viager cu o clauza speciala de intretinere( mi-a platit un avans de 5% si are inca 82 de rate de plata pana in 2031) clauza era ca atunci cand intervine boala si indisponibilitatea deplasarii, creditorului c/v ratei sa fie "platita" prin furnizarea de alimente,medicamente,plata utilitatilor-deci in natura.Multumesc
Cel mai recent răspuns: uberlebender , utilizator 20:22, 30 Iulie 2024
Da, e adevărat.
Au fost o idee proasta de la început.
Se pune problema calificării contractului și a stabilirii obligației principale.
E vânzare (caz în care îți dau banii și îmi dai imobilul) sau e întreținere (te îngrijesc pana la deces, în schimbul imobilului)?
Vânzarea presupune executarea obligației de întreținere uno ictu (adica dintr-o data, sau ma rog, în cazul dvs, în rate pana în 2031), iar întreținerea presupune executarea unor obligației în timp, pe o perioada care nu poate fi anticipata.
Nu se poate spune ca vând imobilul la prețul de 1000 lei, din care, 400 lei ii plătesc, iar de 600 lei te întrețin pana la deces.
Și de unde știi cât trăiesc și ce nevoi am?
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
raluk0207, utilizator
care e situatia acum ?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)