avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii fise fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

fise fiscale

Va rog sa ma ajutati.Anul trecut am facut angajare unei pesroane cu 2 ore si nu am specificat in registru ca are functia de baza ,am depus statul in oct.calculand impozit iar in luna noiembrie angajatul a facut cerere de deducere personala specificand ca e singurul loc de munca,deci in noiembrie si decembrie nu am mai calculat impozit.Am procedat corect?La ITMB trebuia sa depun ceva?(Mentionez ca a mai fost angajata in cursul lunii august pana in 25 sep.tot cu 2 ore in functia de baza.).Am o problema cu fisele fiscale imi apare doar perioada aug. si sep.fara oct.noienb.decembrie .Multumesc anticipat.#-o
Cel mai recent răspuns: clipa silvia , utilizator 17:47, 7 Februarie 2010
sunt contracte de munca separate, pe anumite perioade din an??? nu aveti cum sa faceti altfel fisa fiscala ... trebuie sa treceti sursa veniturilor: fir salariu functia de baza si venituri in afara functiei de baza ... pe aceeasi fisa fiscala nu pot fi cumulate:(
persoana a fost angajata in august 2009 si a plecat 25.09.2009(contract 2 ore ,functie de baza),apoi a revenit inapoi 19.10.2009 (contract cu 2 ore ,dar eu nu am specificat in registru sal.ca avand functia de baza,astfel i-am calculat impoz.la oct.2009,angajata a facut o declaratie prin care a specificat ca e functie de baza in noiemb.2009 si astfel eu nu am mai calculat impozit).E corect daca i-am
urmariti mesajul privat ... =D>
In mod normal la angajare se cere declaratia daca are sau nu functia de baza si in functie de aceasta se acorda deducere personala sau nu.
Faceti doua fise pentru acelasi angajat: una cu deducere si alta fara deducere in conformitate cu statele pe care le-ati facut.

Nu e vina dvs. ca nu a declarat la angajare ca este functia de baza desi e cu norma partiala. Pe viitor, ca sa evitati astfel de situatii, cereti la angajare o declaratie in acest sens (asa cum recomanda si Angela Nedelcu, alias @Angel 2007).

Alte discuții în legătură

Inregistrare gresita a deducerii in state de plata denisel denisel Am si eu o mare nelamurire si sper sa ma puteti lamuri dvoastra. Societatea de contabilitate cu care colaboram a facut o greseala in statele de plata ( eu ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului de odihna adelinadanciulescu adelinadanciulescu am urmatoarea situatie: angajatul a avut norma partiala (o ora/zi)din feb.2009 pana in aug.2009 iar din sept.2009 a trecut la norma intreaga(8 ... (vezi toată discuția)
Aplicare deducere personala marianacioata marianacioata Buna ziua! Am urmatoarea intrebare. Am salariul de baza lunar brut de 2258 lei. Lucrez la o societate pana la data de 11.05.2014 si cu 12.05.2014 sunt ... (vezi toată discuția)