Va rog sa ma ajutati.Anul trecut am facut angajare unei pesroane cu 2 ore si nu am specificat in registru ca are functia de baza ,am depus statul in oct.calculand impozit iar in luna noiembrie angajatul a facut cerere de deducere personala specificand ca e singurul loc de munca,deci in noiembrie si decembrie nu am mai calculat impozit.Am procedat corect?La ITMB trebuia sa depun ceva?(Mentionez ca a mai fost angajata in cursul lunii august pana in 25 sep.tot cu 2 ore in functia de baza.).Am o problema cu fisele fiscale imi apare doar perioada aug. si sep.fara oct.noienb.decembrie .Multumesc anticipat.#-o
sunt contracte de munca separate, pe anumite perioade din an??? nu aveti cum sa faceti altfel fisa fiscala ... trebuie sa treceti sursa veniturilor: fir salariu functia de baza si venituri in afara functiei de baza ... pe aceeasi fisa fiscala nu pot fi cumulate:(
persoana a fost angajata in august 2009 si a plecat 25.09.2009(contract 2 ore ,functie de baza),apoi a revenit inapoi 19.10.2009 (contract cu 2 ore ,dar eu nu am specificat in registru sal.ca avand functia de baza,astfel i-am calculat impoz.la oct.2009,angajata a facut o declaratie prin care a specificat ca e functie de baza in noiemb.2009 si astfel eu nu am mai calculat impozit).E corect daca i-am
Faceti doua fise pentru acelasi angajat: una cu deducere si alta fara deducere in conformitate cu statele pe care le-ati facut.
Nu e vina dvs. ca nu a declarat la angajare ca este functia de baza desi e cu norma partiala. Pe viitor, ca sa evitati astfel de situatii, cereti la angajare o declaratie in acest sens (asa cum recomanda si Angela Nedelcu, alias @Angel 2007).