avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, As vrea sa aflu si eu daca cetatenilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, As vrea sa aflu si eu daca cetatenilor straini li ...

Buna ziua,

As vrea sa aflu si eu daca cetatenilor straini li se interzice cumulul de functii, si articolul respectiv din lege.

Se mentioneaza si faptul ca angajatorul A nu a mai platit catre stat contributiile sociale de mai mult de un an de zile, iar strainul ar dori sa se angajeze la angajatorul B.

Angajatorul A se scuza ca nu se poate inregistra demisia din motive tehnice, insa aceasta afirmatie ar fi de rea-credinta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 25 Iulie 2024
Care articol?
Articolul/clauza care specifica acest lucru
Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care îşi exercită acest drept.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Una dintre regulile de interpretare a textelor de lege se exprimă prin adagiul ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus, adică unde legea (norma juridică) nu distinge, nici interpretul nu trebuie să distingă
Asadar, nimeni nu poate adăuga sau exclude cazuri care n-au fost adăugate sau excluse de legiuitorul însuşi,

In speta, orice salariat roman sau strain are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajat cu doua cim la acelasi angajator. soso2363 soso2363 Un angajat cu CIM norma intreaga si CIM cu timp partial de lucru (4 ore)la acelasi angajator. Pentru CIM cu timp partial este trimis in delegatie in ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca petronela78_m petronela78_m Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana poate avea doua contracte de munca, cu norma intreaga, in acelasi timp. Va mulumesc, Petronela (vezi toată discuția)
Pot angaja? dobreg dobreg Buna ziua! as dori sa stiu daca pot angaja cu contract de munca partial de 4 ore /zi o persoana care beneficiaza de somaj tehnic....75%. multumesc ! (vezi toată discuția)