Bună dimineața am 2 popririi pe salariu ambii executorii au trimis către firma la care lucrez foile pt a mi se opri din salariu mi sa făcut oprirea de către firma la care lucrez și unul din executori mi-a pus oprire și pe contul de salariu unde mi-a mai luat jumate din salariu de și lui ia fost trimisă de către firma suma in cont a fost înștiințat că că mai am o poprire isa domnul refuza să îmi ridice de pe contul bancar poprirea l-am contactat telefonic și am fost luată la mișto ce pot face in situația de față
Pentru DUBLA poprire puteți contesta la instanță oricând, indiferent de termen.
Dar nu mai puteți recupera banii deja reținuți, însă obligați executorul să respecte limita legală măcar pentru viitor.
Prevederea legală este în Art. 729 Cod procedură civilă.
Pentru sumele viitoare puteti incerca o negociere directa cu executorul, cu mentiunea ca altfel sesizati Camera executorilor, functioneaza adesea si poate nu mai ajungeti in instanta. Alteori functioneaza contactarea creditorului, care va plati cheltuielile de judecata in cazul unei contestatii. Altfel o contestatie pentru sumele viitoare, cerand respectarea maximului legal.
Au trecut 15 zile de cand v-au luat banii din cont?
Ideea nu este atat a recupera acele sume, ci a arata executorului ca trebuie sa va respecte drepturile, asa incat sa nu mai existe alte abuzuri.
Nu cunosc situatia celor doua executari, uneori este de ajutor sa fie conexate executarile, depinde insa de situatie.