avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am si eu o nedumerire : judecatorii pe „ordonanţă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am si eu o nedumerire : judecatorii pe „ordonanţă preşedinţială ...

Am si eu o nedumerire : judecatorii pe „ordonanţă preşedinţială - suplinire consimţământ” , plecare in vacanta , nu analizeaza ”interesul superior al copilului”?!
Nu vad de ce mai depunem intampinare , de ce depunem probe la dosar ?de ce ne mai prezentam in instanta ?
Pe scurt : Mama incalaca de 14 luni o sentinta defintiva in care era stabilit atat programul de relatii personale cat si un program de consiliere prin DGASPC. De 14 luni nu am petrecut niciun minut cu minorul iar mama a refuzat sa se prezente la sedintele de consiliere din vara anului 2023.
In acest moment iulie 2024, in cadrul dosarul de executare silita , s-a incuviintat consilierea psihologica a minorului art. 913 pentru o perioada de 3 luni de zile, dar mama e preocupata de din nou de vacante nu de starea emotionala a copilului .
Consider că respectarea setinţei civile, referitoare la programul de legături personale si consilierea psihologică a minorului reprezintă drepturi fundamentale ale minorului, si desigur superioare celui de a călători în străinătate.
Mama s-a plans instantei ca ,eu parinte nerezident, care nu imi vad copilul de 14 luni „ii afectez continuitatea si calitatea timpului petrecut de ea cu minorul „ si .....judecatorul a zis da...asa este .!?
Chiar nu se uita pe niciun document atasat ? Din documente se poate trage concluzia ca minorul este manipulat emotional si psihologic de cel putin 2 ani
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2024
titinad, utilizator
Bună ziua.

Nu știu ce răspuns doriți, că întrebarea dvs. este mai degrabă o nemulțumire vizavi de sistemul judiciar. Din situația expusă de către dvs., pot să presupun că nu ați fost consiliat corespunzător, fie că nu ați avut un avocat, fie că avocatul dvs. nu era pregătit corespunzător.

Consultați un avocat specializat și stabiliți demersurile pe care le aveți la dispoziție și pe care doriți să le efectuați și lucrurile vor avea o finalitate.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2024
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat, Avocat
Intrebarea este ; judecatorul analizeaza daca refuzul meu este justificat sau nu , sau suplinesc consimtamantul cu ochii inchisi la asemenea cereri .
Din inscrisurile depuse :
Rapoarte de monitorizare DGASPC S4 : au concluzionat dupa aparitia refuzului intempestiv si nejustificat al minorului de-a petrece timp cu mine că „ având în vedere vârsta minorului, refuzul de a-și însoți tatăl, nu poate fi pus doar în sarcina copilului” precum si faptul ca „nu au fost observate elemente care sa conduca specialistii institutiei la ideea ca minorul a fost pregatit/sustinut emotional de catre familia materna( mama, bunica) in vederea adaptarii la noul program de relatii personale....copilul nu a oferit motive sa justifice aceste refuzuri”.

Sentinţă civilă .2023 - mama: „manifestă un comportament posesiv în relația cu minorul...constituie factori de risc pentru copil, ce ar putea determina înstrăinarea acestuia de tatăl lui, instanța opinează că este necesar că această conduită să fie combătută/contracarată, or acest lucru se poate realiza doar prin prezența constantă a tatălui în viata baietelului”.

Raport de consiliere psihologică judiciară dispus prin Sentinţa Civilă nr. exista indicii privind expunerea minorului la acte de manipulare verbala si psihologica...cu scopul de a atrage definitiv minorul de partea sa, prin corupere si alienare parentala, de a-l indeparta de parintele nerezident”

Este cel putin socanta motivarea ;Instanţa apreciază că se impune, totodată, protejarea vieții de familie a minorului în sensul că trebuie să i se acorde acestuia posibilitatea de a merge împreună cu mama acestuia inclusiv în călătorii în străinătate.




Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2024
titinad, utilizator
Formulați apel, cu același sfat de a vă angaja un avocat.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Pe un forum.raspunsurile sunt succinte și orientative.E greu de spus care e situația de fapt,ce probe au fost incuviintate ce a înțeles judecătorul.din probele administrate și din susținerile părților etc.Probabil duperficial judecătorul.a gândit ca 2,3 săptămâni de vacanta nu pot rezolva situația conflictuala dintre dvs și fosta soție..

~ final discuție ~