avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz de incredere si furt? Buna ziua,Prietenul meu se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz de incredere si furt? Buna ziua,Prietenul meu se afla intr-o situație penibila!A ...

Bună ziua tuturor

Prietenul meu se afla intr-o situație penibila!A vândut o casa în urma divorțului, pentru partaj!Cum era nevoit sa se întoarcă la munca în străinătate a făcut procura unui nepot de la sora ,ca acesta sa îl reprezinte la notar și sa primească banii pe jumătate din casa în contul lui!Pana aici totul a decurs bine!Contractul s-a făcut în luna aprilie iar în luna mai am aflat despre niște cheltuieli pe care băiatul de 19 ani le-a făcut!Atunci prietenul meu a cerut extras de cont sa vadă dacă banii ii sunt în siguranță!Nepotul a invocat diferite scuze iar după 2 săptămâni prietenul meu primește un mesaj în care afla ca băiatul a cheltuit 20000 euro pe jocuri de noroc pe internet!Bănuim ca mama sa e implicata în aceasta istorie urata!Intrebare:Cum putem recupera banii de la un tânăr de 19 ani care nu are nici el și nici mama sa nici o proprietate?Cum putem demonstra reaua credință,înșelăciunea și grup infracțional, știind ca mama sa a mai înșelat încrederea propriilor părinți și a înșelat alte 3 persoane!Prietenul meu nu credea ca propria sora și propriul nepot o sa îl aducă în asemenea situație!Avem mesaje cu convorbiri,avem o declarație în care sora își ia angajament de plata dar pana acum nu a plătit nici 1 leu!Mulțumesc frumos pentru ajutor!Orice informație e prețioasă!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 28 Iulie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum bănuiți și dvs o.actiune în civil nu va ajuta pt ca deși aveți șanse de câștig nu aveți ce recupera dacă tânărul nu are bunuri pt a fi executat silit.O plângere penala durează ani asa ca înarmați va cu răbdare,angajați av specializat în penal și analizați variantele și șansele unei plângeri penale.


Care ar fi pedeapsa pentru asemenea fapta în penal?Mama nepotului are o pensie de boala in Romania și lucrează în străinătateca îngrijitor persoane vârstnice însă cred ca lucrează la negru!Suma de recuperat este foarte mare pentru ei..durează ani sa plătească dintr-o pensie de boala...însă mă interesează mai mult pedeapsa penală!Mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad neaparat penal, nu imi este clar de ce s-au derulat in acest mod lucrurile. In mod normal, pretul se incaseaza in contul vanzatorului, chiar daca este reprezentat prin mandatar. In rarele ocazii cand asta nu se intampla, vanzatorul cere banii mandatarului imediat ce tranzactia a fost efectuata, nu peste cateva saptamani.
Daca a existat un motiv la baza, nu stiu, insa lucrurile sunt cu atat mai neclare cu cat mama mandatarului si-a inselat rude de gradul intai. Mandatarul si vanzatorul sunt rude de grad trei.
Inselaciunea in penal este o infractiune cu intentie. si are conditii restrictive, calitati mincinoase etc.
Prietenul dvs a gresit enorm, si a pierdut banii din vina lui.
Trebuia sa-si ia masuri de protejare a banilor, chiar daca si-a desemnat imputernicit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vb de fapta penala și mama nu răspunde cu bunurile ei pt faptele fiului.
Luati-i banii pe care ii mai are daca mai sunt și măcar sa faceti un contract de împrumut cu fiul cu plata în rate.
Deci asa ceva....nu putea sa ii dea contul lui, nu avea cont? E chiar penibil

~ final discuție ~