avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema hidrofor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema hidrofor

Bună seara am o problema . Locuiesc la sat am apa de la rețeaua publica . Presiune nu este deabea picura apa . M-am montat hidrofor după apometru adică nu fur apa . Cei de la apa îmi spune ca este interzis prin lege și ca nu am voie . Atâta timp cât ei nu respecta presiunea apei . Din cauza costurilor de electricitate
Eu plătesc și apa și curentul ca să pot folosi hidroforul . Apa o folosesc strict ptr câteva pasari și uz personal nu am ce uda în curte cum fac alți vecini de au curtea inundata de apa și au recolte ma lămurește și pe mine cineva dacă cu adevărat nu am voie sa folosesc hidroforul mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:04, 3 August 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este interzis de lege, sunt blocurile inalte (10 etaje) din orase, care folosesc sistemul asta de a asigura si la ultimele etaje o presiune suficienta. Ce faci dupa apometru, din punct de vedere tehnic, nu e treaba furnizorului de apa. Furnizorul poate cel mult sa limiteze, cu program, debitul de apa, in perioade caniculare, iar primaria sa introduca interdictii de utilizare a apei din reteaua publica, in anumite scopuri.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e chiar asa, Daca este scazuta presiunea pe retea, si vreo doi ( mai ales in localitati mici ) trag apa din retea cu pompa, restul locuitorilor nu vor mai avea apa deloc. La alimentarea cu curent, furnizorul limiteaza cat curent tragi din retea cu ajutorul unei sigurante. La apa din pacate nu se poate face.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aratati-mi si mie vreun articol de lege care precizeaza ce ati scris dvs., hidroforul nu trage apa din retea cu pompa, doar ridica presiunea, cind e consum. Nu scrie nicaieri ca un consumator trebuie sa poarte grija presiunii din retea. Daca tot vreti echivalent sa stiti ca in energie sunt niste limite de furnizare a tensiunii de 230 VAC. Le stiti ? Conform legilor fizicii, in hidraulica presiunea e echivalentul tensiunii. Si apa care se livreaza trebuie sa aiba o presiune minima suficienta, la consumatori. De bun simt, minim ar fi cam 1,5 barg, normal e sa fie minim 2 barg.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2024
latka, utilizator
acest răspuns util
Imaginați-vă ce s-ar întampla dacă toți locuitorii din sat și-ar instala câte un hidrofor cu alimentare direct din rețeaua publică în situația în care „Presiune nu este deabea picura apa” ( debitul furnizat de operator fiind constant).

Indiferent care sunt cauzele presiunii scăzute ( costuri electricitate furnizor apă sau faptul că alți vecini inundă curtea), dpdv tehnic se recomandă montarea unui bazin tampon ( rezervor pentru stocarea unei anumite cantitati de apă în perioadele cu consum redus în rețea) de câteva sute de litri între rețeaua publică și hidroforul dvs.

manoleadrian2018 a scris:

Bună seara am o problema . Locuiesc la sat am apa de la rețeaua publica . Presiune nu este deabea picura apa . M-am montat hidrofor după apometru adică nu fur apa . Cei de la apa îmi spune ca este interzis prin lege și ca nu am voie . Atâta timp cât ei nu respecta presiunea apei . Din cauza costurilor de electricitate

robert1958, utilizator
acest răspuns util
Multe sunt posibil de discutat, din punct de vedere tehnic, de la capacitate hidrofor, limita de maxim reglata nu mai mult de 2,5 barg (el vine de obicei reglat la vreo 4), vas tampon de citiva zeci de metri cubi prevazut chiar de furnizor pentru mai multi utilizatori in reteaua publica, etc. Putem discuta la nesfarsit, e off topic, subiectul era daca e interzisa montarea unui hidrofor, pe instalatia de utilizare personala, dupa apometrul individual.
Cei de la apa îmi spune ca este interzis prin lege și ca nu am voie . Atâta timp cât ei nu respecta presiunea apei . Din cauza costurilor de electricitate
Eu plătesc și apa și curentul ca să pot folosi hidroforul [...] ma lămurește și pe mine cineva dacă cu adevărat nu am voie sa folosesc hidroforul mulțumesc
latka, utilizator