avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema hidrofor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema hidrofor

Bună seara am o problema . Locuiesc la sat am apa de la rețeaua publica . Presiune nu este deabea picura apa . M-am montat hidrofor după apometru adică nu fur apa . Cei de la apa îmi spune ca este interzis prin lege și ca nu am voie . Atâta timp cât ei nu respecta presiunea apei . Din cauza costurilor de electricitate
Eu plătesc și apa și curentul ca să pot folosi hidroforul . Apa o folosesc strict ptr câteva pasari și uz personal nu am ce uda în curte cum fac alți vecini de au curtea inundata de apa și au recolte ma lămurește și pe mine cineva dacă cu adevărat nu am voie sa folosesc hidroforul mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:04, 3 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există nici un regulament, primăriile pot lua decizii, prin HCL, care să nu instituie interdicții sau contravenții, intr-un domeniu reglementat prin legi, sau ordonanțe sau hotărâri ale guvernului. Asa zice OG 2/ 2001.

În domeniul asta, există legi și o autoritate în domeniu.

Iar afectarea nu e a furnizorului de apă, ci a vecinilor de suferință. Problema e tot a furnizorului, care intra sub incidenta legii, contraventional, conform legii 51/2096.

Asta e problema reala, asa ca nu utilizatorul care a deschis subiectul e vinovat. Dacă furnizorul de apa livrează apă la măcar un 3 barg, nimeni nu simte nici măcar un disconfort.
Asa ca să nu inventam probleme, unde nu sunt decât din partea furnizorului de apă.

~ final discuție ~