avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema hidrofor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema hidrofor

Bună seara am o problema . Locuiesc la sat am apa de la rețeaua publica . Presiune nu este deabea picura apa . M-am montat hidrofor după apometru adică nu fur apa . Cei de la apa îmi spune ca este interzis prin lege și ca nu am voie . Atâta timp cât ei nu respecta presiunea apei . Din cauza costurilor de electricitate
Eu plătesc și apa și curentul ca să pot folosi hidroforul . Apa o folosesc strict ptr câteva pasari și uz personal nu am ce uda în curte cum fac alți vecini de au curtea inundata de apa și au recolte ma lămurește și pe mine cineva dacă cu adevărat nu am voie sa folosesc hidroforul mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:04, 3 August 2024
Articolul 2
(1) Prin legi, ordonanțe sau hotărâri ale Guvernului se pot stabili și sancționa contravenții în toate domeniile de activitate.
(la 22-04-2002, Alin. (1) al art. 2 a fost modificat de pct. 2 al articolului unic din LEGEA nr. 180 din 11 aprilie 2002, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 268 din 22 aprilie 2002. )
(2) Prin hotărâri ale autorităților administrației publice locale sau județene se stabilesc și se sancționează contravenții în toate domeniile de activitate pentru care acestora le sunt stabilite atribuții prin lege , în măsura în care în domeniile respective nu sunt stabilite contravenții prin legi, ordonanțe sau hotărâri ale Guvernului.
(la 22-04-2002, Alin. (2) al art. 2 a fost modificat de pct. 2 al articolului unic din LEGEA nr. 180 din 11 aprilie 2002, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 268 din 22 aprilie 2002. )
(3) Consiliile locale ale sectoarelor municipiului București pot stabili și sancționa contravenții în următoarele domenii: salubritate; activitatea din piețe, curățenia și igienizarea acestora; întreținerea parcurilor și spațiilor verzi, a spațiilor și locurilor de joaca pentru copii; amenajarea și curățenia spațiilor din jurul blocurilor de locuințe, precum și a terenurilor virane; întreținerea bazelor și obiectivelor sportive aflate în administrarea lor; întreținerea străzilor și trotuarelor, a școlilor și altor instituții de educație și cultura, întreținerea clădirilor, împrejmuirilor și a altor construcții; depozitarea și colectarea gunoaielor și a resturilor menajere.
(la 22-04-2002, Alin. (3) al art. 2 a fost modificat de pct. 2 al articolului unic din LEGEA nr. 180 din 11 aprilie 2002, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 268 din 22 aprilie 2002. )
(4) Consiliul General al Municipiului București poate stabili și alte domenii de activitate din competenta consiliilor locale ale sectoarelor, în care acestea pot stabili și sancționa contravenții.
(5) Hotărârile consiliilor locale sau județene ori, după caz, ale sectoarelor municipiului București, prin care s-au stabilit contravenții cu nesocotirea principiilor prevăzute la alin. (2)-(4), sunt nule de drept. Nulitatea se constată de instanța de contencios administrativ competentă, la cererea oricărei persoane interesate.
[ link extern ]

robert1958 a scris:




Spunea cineva :

„Nu trebuie sa fii mare specialist ca să-ți dai seama ca aspectele tehnice sunt reglementate de ANRSC și dacă nici o norma tehnică a autorității în domeniu nu prevede asa ceva, nu emit Consiliile Locale astfel de prevederi”.

Oare așa să fie ? Haideți să vedem:

Ultima modificare: Joi, 1 August 2024
latka, utilizator
Nu am spus nicicum ca în text ar fi vorba despre „sute de mii, mii de litri” ci am dat niște detalii despre capacitatea vaselor tampon care poate să fie de sute ( asta înseamnă între 100 și 900 litri) - mii de litri ( 1000-9000 litri )

Vasele tampon se echipează cu un „robinet flotor” care închide alimentarea cu apă de la rețeaua publică când se atinge nivelul prestabilit, deci nu este nevoie de o țeavă de 6 metri ca să nu pierzi apa și nici va tisni la vreo 15 metri dacă reteaua isi revine la normal, adică nu trebuie amplasat afară.

Avem și noi mai multe sisteme hidrofor echipate atât cu vase tampon cât și cu vase de expansiune și cunosc toate detaliile tehnice, inclusiv în privința automatizărilor, dar întradevăr „văd acum de ce nu e bine sa se amestece persoane care nu cunosc deloc problema, în chestiuni tehnice” .

Acum că am văzut și că Serviciile de Alimentare cu apă și canal pot emite Regulamente ( peste A.N.R.S..C) prin prin care să reglementeze anumite aspecte în privința utilizării hidrofoarelor în rețeaua publică de alimentare cu apă, îi sugerez din nou utilizatorului - @ manoleadrian2018 - să se documenteze în privința regulamentelor emise de Serviciul de Alimentare cu apă și canal și Consiliul Local al comunei de care aparține satul în care locuiește, pentru că dacă „ Cei de la apa îmi spun ca este interzis prin lege și ca nu am voie” înseamnă că au considerat că vasul de expansiune al hidroforului ( cel mai probabil de 24 litri) nu poate îndeplini rolul de vas tampon.

Ultima modificare: Joi, 1 August 2024
robert1958, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati vazut gresit :
1. In textul "contraventional" nu se spune nimic despre dimensiunea vasului tampon.
2. HCL nu se pot da in orice domeniu, doar " în măsura în care în domeniile respective nu sunt stabilite contravenții prin legi, ordonanțe sau hotărâri ale Guvernului.".
3. Dvs. vorbiti despre alimentarea unor cladiri multietajate, multi utilizatori, e vorba de debite extrem de variabile, unde se pune problema de a avea vas tampon, aici e vorba de un singur utilizator ce are probabil un sistem cu vasul hidroforului de 24-25 de litri. Nu opreste nimeni ca acel minunat consiliu local sa instaleze vase tampon pentru mai multi utilizatori in reteaua publica si sa le monitorizeze consumul, sa prinda pe cei ce consuma excesiv..

Îmi pare rău dar vă rog să mă credeți că îmi este greu să port o discuție tehnică ( cu atât mai puțin juridică ) cu cineva care vede „prezumtivul vas tampon nepresesurizat ” ba ca pe un submarin cu un periscop „înalt de vreo 6 metri”, ba ca pe un cașalot care aruncă jeturi de apă „la vreo 15 metri în sus”, așadar propun să ne orim aici.

Reînnoiesc totuși sugestia adresată utilizatorului @ manoleadrian2018 :


Acum că am văzut și că Serviciile de Alimentare cu apă și canal pot emite Regulamente ( peste A.N.R.S..C) prin prin care să reglementeze anumite aspecte în privința utilizării hidrofoarelor în rețeaua publică de alimentare cu apă, documentați-vă în privința regulamentelor emise de Serviciul de Alimentare cu apă și canal și/sau Consiliul Local al comunei de care aparține satul în care locuiți pentru că dacă „ Cei de la apa îmi spun ca este interzis prin lege și ca nu am voie” înseamnă că au considerat că vasul de expansiune al hidroforului dvs ( cel mai probabil de 24 litri) nu poate îndeplini rolul de vas tampon.


ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ SIBIU
„ ASOCIAŢIA DE APĂ” SIBIU
OPERATOR REGIONAL:
S.C. APĂ-CANAL S.A. SIBIU
REGULAMENT AL SERVICIULUI
DE ALIMENTARE CU APĂ ŞI CANALIZARE

Art. 266
Constituie contravenții în domeniul serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare şi se sancționează cu amendă de la 500 lei până la 2.000 lei, următoarele fapte:
...................................................
(5) Legarea directă la branșament a aspirației pompelor/hidrofoarelor, fără utilizarea unui vas tampon;



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aaaa, ziceți mai cinstit că nu mai aveți argumente, nu va mai dați după cireș. OG 2 nu da loc de intors. Și mai lăsați-o cu aia că vi-e greu cu purtatul de discuții tehnice. Sunt convins ca sunteți as în automatizări vase tampon. Nu va contest. Dar vă rog să vă opriți aici, cum ați promis. Eu accept. :)