avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Care este legislația care are legătură ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Care este legislația care are legătură cu închirierea ...

Bună ziua! Care este legislația care are legătură cu închirierea pe termen scurt ( Regim hotelier airbnb etc ).


Iar în cazul airbnb, aceștia spun că dacă gazda anulează o rezervare, chiar și cu 1 luna înainte de a veni turistul, acesta trebuie să plătească o penalizare de 100 euro ( +- ). Iar dacă motivul este unul bine întemeiat ( sa spunem motive de sănătate ale gazdei ) care nu mai poate gestiona rezervarea, acesta trebuie să prezinte acte doveditoare către airbnb. Pentru a nu plăti acea penalizare.

Este legal așa ceva ? Adică totuși, dacă se anulează cu un motiv bine întemeiat, de ce sa se prezinte și documente doveditoare, sau sa se plătească acea penalizare ... Nici o altă platformă nu face așa

Dacă e legal așa ceva, unde scrie asta ?

Referitor la airbnb, aceștia spun că pe ei nu îi interesează și ca asta e regulamentul lor. Doar că legea este peste regulamentul lor.

Ei spun că nu ii interesează de legea din România. Am găsit cazări foarte mizerabile și cu un risc epidemiologic ridicat ( mucegai foarte mult ) efectiv se vede în poze. Le am raportat, și au zis că este în regulă. Că nu îi interesează.

Majoritatea gazdelor, nu au certificat de clasificare hoteliera, sau documente care sa ateste că sunt în regula. Și referitor la acea cazare pe care am găsit-o .., , Ministerul Turismului, nu aprobă așa ceva. Pentru că acelea nu sunt condiții...
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:05, 27 Iulie 2024
Momentan nu este un domeniu foarte relgementat, exista un acord in discutie in Parlamentul European care mai trebuie insa aprobat de Consiliu, iar apoi statele membre vor avea 2 ani sa il introduca in legislatia interna.
Nu imi este clar in ce calitate sunteti interesat, puteti fie face un studiu, fie discuta punctual cu un avocat. Ca sa vedem daca raspunde sau nu platforma de intermediere inchirieri, trebuie inceput tot cu analiza termenilor lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul ... mariusads mariusads Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul de la intrarea in apartament? Intentionez sa instalez o camera in holul apartamentului pe ... (vezi toată discuția)
Problema cu apartament inchiriat in regim hotelier fara incasari fghj fghj Buna ziua, detin un apartament inchiriat unei firme numite ApartInvest, pentru administrare in regim hotelier. Contractul este intre mine ca proprietar si ... (vezi toată discuția)