avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, In 2019 fostul meu angajator (o banca din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, In 2019 fostul meu angajator (o banca din Romania) ...

Buna ziua,
In 2019 fostul meu angajator (o banca din Romania) a solicitat executarea silita pentru o suma de 43500 lei, in baza unui titlu executoriu hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in octombrie 2018.
In acelasi titlu executoriu, instanta a obligat creditoarea sa-mi elibereze garantia materiala in suma de 9700 lei, subsemnatul fiind concediat in mai 2016.
Am solicitat in prezent executorului sa scada din debitul de 43500 lei suma de 9700 care este si azi la dispozitia fostului angajator (garantia materiala fiind un cont de depozit cu dobanda anuala) si mi-a raspuns ca nu se poate ca au trecut 3 ani si s-a prescris. Se poate prescrie suma din contul de garantie materiala ?
Va rog cu tot respectul sa ma indrumati, cum ar trebui sa procedez ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:04, 28 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa solicitati la data punerii in excutare a hotararii .. acum , dreptul de a cere executarea silita este prescris.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ar fi bine sa verificati daca nu cumva si debitul dv. e prescris.
garantia materiala fiind un cont de depozit cu dobanda anuala

Contul este pe numele dvs.? Dacă da, nu înțeleg cum poate fi prescris dreptul de a vi se restitui suma acumulată în el.

~ final discuție ~