avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Daune morale prin ANPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Daune morale prin ANPC

Am facut o comada de doua produse la Altex.ro pe data de 06.07.2024 . unul din produse a sosit , celalalt nu. Am dat doua telefoane anuntandu-i de aceasta deficienta dar se pare ca nimeni nu a luat nicio masura deoarece in continuare produsul ( o imprimanta) nu a sosit. Produsul a fost platit din banii acordati de Guvern cadrelor didactice iar banii devin pierduti daca pana pe 1 August nu sint cheltuiti . Ce sanse am sa recuperez banii fizic ( deoarece daca sint returnati pe card se vor pierde ) si daca pot cere la ANPC sa-mi fie platite daune . As putea depune reclamatie la Politie pentru inselaciune dar din pacate eu sufar de anxietate iar sotia (care este titulara cardului) in momentul de fata are probleme medicale si nu poate sta pe la cozi la politie , dar nici n-as dori ca cei de la Altex sa scape fara a-mi plati stresul si faptul ca a trebuit sa alerg pe la cunostinta sa scot la imprimanta . Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2024
kboomcat, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:12, 28 Iulie 2024
Singurele daune le puteți primi în instanță. ANPC poate pedepsi comercial vânzătorul ( amendă, suspendare activitate), dar fără efect pentru dvs. Cât despre înșelăciune, nu poate fi vorba: este o problemă comercială/ contractuală. Înțeleg că ați plătit suma primită de la Ministerul educației. Eu aș insista să primesc produsul, chiar dacă cu întârziere
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2024
adriandimitriu, utilizator
Problema e ca am dat deja telefoane prin care am anuntat deficienta , dar se pare ca nimeni nu ia nicio masura si timpul trece . Oricum mersi pentru raspuns.
dupa cum bine stiti, verba volant.
daca inteleg bine, banii au fost platiti, deci nu sunt pierduti. marfa intarzie...se intampla. e ca de black friday, doar ca acum pentru cadrele didactice
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~