avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Restituire bunuri ridicate la percheziție
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Restituire bunuri ridicate la percheziție

În luna mai 2017 mi-au fost ridicate în urma unei perchezitii domiciliare 2 telefoane și 2 stiluri de memorie.Am facut cerere sa mi se restituie dar nu am primit nici un răspuns. Cat timp pot sa-mi retina bunurile ridicate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2024
marianamailat, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:18, 9 August 2024
Termenul limita, in care se solutioneaza definitiv dosarul penal. Pentru ce fapta discutam?
Cererea este facuta prin avocat? Aveti un proces verbal de ridicare sau de perchezitie?
În mai 2017 am avut perchezitie intr-un dosar .Nu stiu despre ce e vorba în dosar.Primarul a fost chemat la audieri în 2017 iar în 2020 a murit.Ce stiu e ca dosarul era din iulie 2016
In mesajul meu anterior sunt mai multe intrebari.
Buna seara..Nu stiu pentru ce fapta este dosarul.Am proces verbal încheiat la perchezitie în data de 30 mai 2017 unde sunt specificate bunurile ridicate. Nu am facut cerere pentru restituirea lor.
marianamailat a scris:
Am facut cerere sa mi se restituie dar nu am primit nici un răspuns.




marianamailat a scris:
Nu am facut cerere pentru restituirea lor.



Faceti cerere pentru restituire, eventual printr-un avocat. Dispozitii legale incidente, Art 162 C proc pen

Articolul 162 Măsurile privind obiectele ori înscrisurile ridicate
(1) Obiectele ori înscrisurile ridicate care constituie mijloace de probă sunt atașate la dosar sau păstrate în alt mod, iar urmele săvârșirii infracțiunii se ridică și sunt conservate.
(2) Obiectele, înscrisurile și urmele ridicate, care nu sunt atașate la dosar, pot fi fotografiate. Fotografiile se vizează de organul de urmărire penală și se atașează la dosar.
(3) Mijloacele materiale de probă se păstrează de organul de urmărire penală sau de instanța de judecată la care se găsește dosarul, până la soluționarea definitivă a cauzei.
(4) Obiectele care nu au legătură cu cauza se restituie persoanei căreia îi aparțin, cu excepția celor care sunt supuse confiscării, în condițiile legii.
(5) Obiectele ce servesc ca mijloc de probă, dacă nu sunt supuse confiscării, în condițiile legii, pot fi restituite, chiar înainte de soluționarea definitivă a procesului, persoanei căreia îi aparțin, în afară de cazul când prin această restituire s-ar putea stânjeni aflarea adevărului. Organul de urmărire penală sau instanța de judecată pune în vedere persoanei căreia i-au fost restituite obiectele că este obligată să le păstreze până la soluționarea definitivă a cauzei.

~ final discuție ~