Bună seara,
In urma cu 3 ani am depus o plângere penala împotriva fostei partenere privind Art 379 Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului | Codul Penal alin. 2 la sfatul dl avocat la vremea respectiva. Plângerea a fost făcută pt ca fosta partenera a mutat copilul din localitatea X în localitatea Y fara sa anunțe instanta sau pe mine(scrie și în hotărârea rămasă definitiva acest lucru).
Am primit mesaj în ziua când a trebuit sa îl iau pe minor la mine ca este mutat.
Dosarul a fost mutat de la parchetul X la parchetul Y, dosarul penal ajungând în satul cu fosta partenera.
In urma cu câteva zile am am primit de la parchet ca fapta nu este pedepsita de legea penala și nu are importanță șicanele făcute de mama, nu contează ca a mutat domiciliul copilului, nu contează ca distanța este mai mare. Cu alte cuvinte mama poate sa facă ce vrea ca ei nu pot sa o tragă la răspundere.
Am ajuns sa vad minorul o data la doua săptămâni chiar dacă am un interval orar de sunat.
Motivele invocate de mama fiind ca nu vrea minorul sa vorbească.
Minorul a fost audiat și de către judecătorul care a judecat noul proces intentat de mama, adică micșorarea programului de vizită.
Copilul zicând ca vrea sa stea cu ambii părinți.
Din păcate, anul trecut am luat copilul în vacanta de vara apelând 112 și cu ajutorul polițistului din sat.
Aceste fapte sunt pedepsite de legea penala?
Dacă da, ce articol pot sa folosesc pentru a face contestație la hotărârea procurorului?
Mulțumesc anticipat!
De acord cu colegul, cautati sa discutati cu un avocat sa vedeti daca va puteti orienta sa faceti demersuri pe cale civila. Nu stiu cati ani are copilul, insa incercati sa mentineti o legatura buna cu el cat se poate. Vedeti daca nu puteti negocia ceva cu mama acestuia, asa incat sa iesiti din cercul vicios al dosarelor, ca tare ranesc copilul...
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Va rog sa îmi spuneți și dacă faptele sunt pedepsite de legea penala si ce articol pot sa folosesc pentru a face contestație la hotărârea procurorului.
Mulțumesc anticipat!
Fara avocat sunt sanse mici sa obtineti o rezolutie favorabila, va scapa scopul legii. Nu inteleg la ce fapte va referiti. Pentru a ataca rezolutia procurorului trebuie vazut dosarul, considerentele etc.