avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In cazul in care unitatea a primit o adresa de ...
Discuție deschisă în Executare silită

In cazul in care unitatea a primit o adresa de infiintare a popririi ...

In cazul in care unitatea a primit o adresa de infiintare a popririi de la Serviciul impozite si taxe locale in care la numele si prenumele debitorului: este scris "defunct" cu numele unei persoane necunoscute, iar apoi "prin" cu numele si prenumele unui angajat, unitatea va proceda la retinerea sumei de bani? Mentionez ca angajatul nu recunoaste suma, insistand sa nu-i fie retinuta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:15, 29 Iulie 2024
Angajatul dvs are posibilitatea sa formuleze contestație la executare,doar instanta putând verifica legalitatea unui act de executare.
vaspa a scris:

unitatea va proceda la retinerea sumei de bani? Mentionez ca angajatul nu recunoaste suma, insistand sa nu-i fie retinuta.


Răspunsul este DA, trebuie să îi rețină angajatului rata lunară prin poprire.
Angajatorul este obligat să se supună executorului fiscal, dacă nu vrea să i se pună validarea popririi.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare a popririi anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : in calitate de angajator , am primit de la serviciul de impozite si taxe locale adresa de ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi silvium76 silvium76 As dori sa intreb daca conturile de investitii deschise la societatile de brokeraj pot fi blocate de catre ANAF? (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)