avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt locatara intr.un imobil in care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt locatara intr.un imobil in care urmeaza sa ne ...

Buna ziua,
Sunt locatara intr.un imobil in care urmeaza sa ne constiuim asociatie de proprietari din asociatie de locatari. Asociatia a stabilit in AG sa angajam o firma in vederea constiuirii. Aceasta ne cere copie dupa prima fila si ultima fila din contractul de VC. Va rog frumos sa.mi spuneti daca la dosarul depus la judecatorie trebuie acest document, avand in vedere ca sunt trecute datele cu caracter personal si ale vanzatorului apartamentului? Pot sterge CNP-ul meu, al sotului si al vanzatorului? Trebuie sa dam si copie a CI?
Cel mai recent răspuns: florentinazara , utilizator 16:28, 29 Iulie 2024
Trebuie să depună la dosar dovada dreptului de proprietate pentru toți proprietarii care își dau acordul pentru înființarea asociației de proprietari, însă potrivit art. 565 din legea nr. 287/2009 cu privire la Codul civil,

„În cazul imobilelor înscrise în cartea funciară, dovada dreptului de proprietate se face cu extrasul de carte funciară”.

Cereți un extras de carte funciară ( se poate și online, costă 20 lei) în care se regăsesc toate informațiile necesare ( nr. carte funciară, nume, cota parte indiviză ).
Sau se poate cere un extras de Carte Funciară colectivă.

Dacă apartamentul nu este înscris în Cartea Funciară, îi dați copiile solicitate stergând toate datele vânzătorului și CNP-ul dvs. și al soțului. Nu trebuie să dați copie a CI.
Va multumesc pentru promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar apartament murphy_04_09 murphy_04_09 Vreau sa cumpar un apartament. Vanzatorul nu mi-a zis ca este sediu de firma. Am fost la un notar public si acesta a obtinut extras de carte funciara pentru ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)