avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu proprietarul garsonierei.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu proprietarul garsonierei.

Buna ziua, sunt intr.o situatie dificila si nu stiu cum sa o gestionez. Am facut contract de inchiriere cu proprietarul ptr doi ani de zile pe garsoniera unde stau cu, chirie . Suma este de 200 euro/ luna. Suma fiind mai mica deoarece garsoniara a fost gola eu cumparand tot ( mobila, tv frigider bucatarie araz etc.) Acum la trei luni dupa ce am semnat contractul pe doi ani cu promisiune verbala ca il prelungim pana la 5 ani dupa care bunurile raman in casa, el s.a razgandit si in DOUA LUNI vrea sa parasesc imobilul. Pe motiv ca are unele probleme personale. Mentionez ca nu sunt dator am platit totul la zi plus depozitul cerut cu o luna in avans. Ce pot face in aceasta situatie? Deoarece eu garsoniera goala in zona nu gasesc ptr a pleca cu mobila si nici nu pot lasa bunurile cu vechime de trei luni in valoare de 10.000 lei. Cu multumiri anticipate ptr sfaturi..
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2024
nasu999, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:14, 7 August 2024
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati, negociati cu proprietarul. Fara ctiune in instanta nu va poate evacua oricum. Vorbiti cu un avoact intai, trebuie sa va asiste sau sa va cunoasteti foarte bine drepturile.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca prin judecata puteti recupera investitia.
Poate vrea sa vânda, o fi apărut ceva chiar de neevitat, poate va intelegeti sa oprească mobila și sa se angajeze la plata ei
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2024
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul fiind cu termen de 2 ani, dacă nu conține vreo clauză că proprietarul îl poate rezilia înainte de termen printr-un simplu act de voință, fără ca rezilierea să fie condiționată de vreo culpă a dumneavoastră gen neplata chiriei sau deteriorarea garsonierei, puteți pur și simplu să-l refuzați. În acest caz, proprietarul nu va putea merge în instanță doar cu o cerere de evacuare, ci va trebui să ceară și rezilierea contractului de închiriere pentru un motiv pe care va trebui să-l și probeze.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
am aflat de curand si motivul, proprietarul a avut o cearta intre soti si ar fi dorit sa se mute singur in garsoniera deja inchiriata... deci clar nu era legat de vreo neplacere pricinuita de mine... am urmat sfatul dvs si i-am rugat sa isi spele rufele in familie sau sa se certe peste doi ani... in cel mai rau caz sa imi achite conform facturilor cheltuiala pe mobila si cadem de comun acord.. se pare ca au revanit la ganduri mai pacifiste.
De fapt, in situatia data poate termina contractul si inainte de termen in unele cazuri.