avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am un coleg la care in cartea de munca nu sunt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am un coleg la care in cartea de munca nu sunt insemnate grupele ...

Am un coleg la care in cartea de munca nu sunt insemnate grupele de munca anterior anului 2001 .Unii colegi au reusit sa primeasca adeverinte de la fostul angajator cu grupele de munca. Angajatorul a intrat in faliment iar arhiva a ajuns la un arhivator . Are colegul meu vreo sansa sa i se rectifice cartea de munca cu inscrierea grupelor de munca ? Deoarece obtinerea adeverintelor se face intr-un termen foarte mare si poate depasii 1 septembrie 2024 cand se schimba legea pensiilor .El se afla in imposibilitatea de a iesii la pensie pe vechea lege 263 /2010 si conform noi legi ar trebui sa mai munceasca inca 2 ani .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 29 Iulie 2024
Nu .. in carnetul de munca nu se mai pot face mentiuni ... colegul dvs va trebui sa obtina de la detinatorul legal al arhivei fostului angajator o adeverinta de incadrare in grupa de munca.
Termenul de eliberare pentru detinatorul arhivei este de maximum 60 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunosterea unui drept Statescu Statescu Buna ziua! Dupa 1990, s-a acordat gr. a-II-a de munca, printr-un ordin al ministrului muncii. Salariatii prezenti la intreprinderea la care am lucrat inainte ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie să procedez, dacă firma care deține arhiva societăți ... ChrisCost ChrisCost Cum trebuie să procedez, dacă Firma care deține Arhiva Societăți unde am lucrat, mi-a eliberat o Adeverința unde nu-mi recunoaşte perioadele de timp ... (vezi toată discuția)
Legislatie grupa 2 de munca la sere intre anii 1988-1993 Arminescu Arminescu Am lucrat la Sere in perioada 1988-1993,ca muncitor horticultor mecanizator,as dorii sa stiu daca ma incadrez in grupa 2 de munca si care ar fi baza legala.Am ... (vezi toată discuția)