avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sunt cetățean român, locuiesc în prezent în ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sunt cetățean român, locuiesc în prezent în Salzburg, Austria, ...

Sunt cetățean român, locuiesc în prezent în Salzburg, Austria, împreună cu soțul meu algerian. Doresc să înregistrez certificatul de căsătorie american în România și mi s-a solicitat să furnizez următoarele documente:

1. **Declarație (apostilată sau supralegalizată, după caz) din partea ambilor soți privind numele de familie după căsătorie**: Documentul trebuie tradus în limba română și autentificat de un notar public.
2. **Declarație de autenticitate (apostilată sau supralegalizată, după caz) din partea ambilor soți privind legea aplicabilă căsătoriei**: Documentul trebuie tradus în limba română și autentificat de un notar public.
3. **Declarație din partea ambilor soți că certificatul de căsătorie nu a fost solicitat pentru transcriere în străinătate**: Documentul trebuie tradus în limba română și autentificat de un notar public.

Aș dori să știu următoarele:

- Ce sunt exact aceste documente și cum pot să le obțin?
- Sunt aceste documente necesare și pentru soțul meu algerian sau doar pentru mine, ca cetățean român?

Vă mulțumesc pentru cooperare și ajutor.

Cu stimă

Alte discuții în legătură

Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de casatorie strain roxanastefan roxanastefan Buna seara, eu sunt casatorita cu un cetatean Sud African si avem certificat de casatorie emis de Statul Nevada, SUA. Este apostilat deja. Vrem sa transcriem ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de casatorie eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 [b]Acte necesare:[/b] -cererea de transcriere adresată primarului localităţii în raza căreia îşi are domiciliul solicitantul; ... (vezi toată discuția)