avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificat de casatorie strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificat de casatorie strain

Buna seara, eu sunt casatorita cu un cetatean Sud African si avem certificat de casatorie emis de Statul Nevada, SUA. Este apostilat deja. Vrem sa transcriem certificatul de casatorie, am lista cu documentele necesare dar si cateva nelamuriri. Le spun punctual plecand de la cerintele legale:
1. Declaratia notariala ambilor soti (apostilata sau supralegalizata si tradusa) din care sa rezulte ca nu au casatorii anterioare nedesfacute (pentru tarile Emiratele Arabe, Bangladesh etc.. printre care si Africa de Sud) - nelamurire: se refera la situatia in care casatoria s-a incheiat intr-unul dintre statele mentionate in paranteza? Sau la nationalitatea unuia dintre soti? se face in Romania in lb. romana el nefiind vorbitor de limba romana????
2. Dovada regimului matrimonial.. eu de unde iau treaba asta? Si cum poate sotul meu sa semneze o hartie intr-o limba pe care nu o intelege?
3. Este necesara prezenta unui interpret? Daca da, de unde il iau ca sa fie acceptat de starea civila? Nu stiu daca e relevant dar este vorba despre Starea Civila Sector 2 Bucuresti.

Va multumesc foarte mult si apreviez orice ajutor!

Roxana Stefan
Cel mai recent răspuns: roxanastefan , utilizator 11:15, 20 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Iertati-mi totusi insistenta, la punctul 1 il iau pe sotul meu si il duc la notar unde dam amandoi declaratie ca nu avem alte casatorii active sau numai el? Si atunci va trebui desigur interpretul...

Va multumesc inca o data.
Eu nu cred ca declaratia de la punctul 1 va fost ceruta in cazul unei transcrieri.
2.Ambii soti dau declaratie la notar cu privire la regimul matrimonial ales cu ocazia casatoriei. De asemenea este necesara declaratia cu privire la numele dupa casatorie, daca in certificat nu este mentionat acest lucru. Declaratia o da sotul dvs. in prezenta unui translator de orice limba pe care o cunoaste sotul dvs. si se legalizeaza la un notar din Romania.
3. Interpret la starea civila nu aveti de ce sa duceti, deoarece dvs. depuneti actele, nu este necesara si prezenta sotului la solicitarea de transcriere.
Personal cred ca ati primit un fluturas informativ pentru casatorie, nicidecum pentru transcriere. Mentionati ofiterului de stare civila ca sunteti casatorita si solicitati doar transcrierea certificatului.
E bine sa aveti si certificatul de nastere a sotului dvs. apostilat, tradus si legalizat pentru ca datele sale si ale parintilor sai sa fie inscrise in actul de casatorie romanesc, daca in certificatul dvs. de casatorie din SUA nu sunt mentionate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2017
Justitiarul711, utilizator
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Inca nu am reusit sa transcriu acest certificat de casatorie pentru ca nu locuiesc in Romania si prin consulat nu se poate. Au refuzat si la Consulatul din Africa de sud si la cel din Beijing, unde locuiesc in prezent. Acum s-a complicat situatia pentru ca sunt insarcinata si vreau neaparat sa fac aceasta transcriere inainte sa vina copilul. Am incercat prin avocati aici dar mi-au cerut sa le dau documentele in original si nu cred ca stiu ce fac.

Rugaminte: Ma poate ajuta cineva sa transcriu casatoria prin imputenicire? Daca da, va rog sa ma contactati privat, adresa mea de email este roxana.stefan@hotmail.com. Multumesc frumos

Roxana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat casatorie si obtinere ci provizorie Victoria_W Victoria_W Buna ziua, Sunt cetatean roman, am pasaportul roman cu domiciliul in strainatate. Recent m-am casatorit cu cetatean austriac in SUA insa avem ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate (italia) cojocaru_d35 cojocaru_d35 Buna ziua ! Sant casatorita in strainatate,Italia ,cu un cetatean italian si as vrea sa stiu daca certificatul de casatorie trebuie inregistrat obligatoriu si ... (vezi toată discuția)
Casatorie valabila Sophiam Sophiam Situatia este urmatoarea: s-au casatorit in Suedia, ea cetatean român iar el cetatean cu dubla cetatenie: româna si suedeza. De la ofiterul starii civile din ... (vezi toată discuția)