avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am probleme cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am probleme cu adeverinta-care-mareste-pensia-si-dupa-recalculare ...

Am probleme cu adeverinta-care-mareste-pensia-si-dupa-recalculare prevăzute în HG nr. 181/2024 ( sporuri nepermanente, prime,, al 13-lea salariu, ore suplimentare, acord global ) am fost la firma unde am lucrat din 1985-2009 ( este activa ) si cu un ton rastit si ironic mi s-a
cerut sa depun o cerere in acest sens, copie CI, copie CM cat am lucrat la ei si sa le depun la poarta de intrare la un paznic indiferent care fara atributii in acest sens..fara nr. de inregistrare..fara nimic...si se va rezolva...cand !? nu se stie..deoarece plecam in concediu..am intrebat cand se revine din concediu si mi s-a raspuns NU STIM cand venim...!!
lasati-le la poarta !!! Intreb acum : acestea sunt actele care se cer !? Cum sa las datele mele personale ( CI, CM ) unui paznic care nu are competenta si delegare pe speta !? si cand voi avea Adeverinta daca rasp. a fost NU STIM !? Cum se poate rezolva aceasta speta !!? Multumesc anticipat pt. reply !!!

Cel mai recent răspuns: tony soprano , utilizator 04:03, 1 August 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Trimiteti solicitarea dvs prin posta cu confirmare de primire. Asa veti avea dovada primirii acesteia.

2. Pentru refuz, puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Msy mult pt reply..f buna ideea...ieri am vb cu un paznic de la firma si mi-a confirmat ca Dep Resurse Umane a eliberat aceasta Adeverinta dupa 3-4 luni de la depunere invocand ca volumul de munca este masiv si nu au timp...in speta...ei o pot primi prin posta dar eu o voi primi in 2025 nu se stie cand...pierd perioada de depunere...cum as putea sa-i fortez sa o pot primi in timp util pentru depunere !?! si acum alta dilema..pe net au aparut afirmatii ca ATENTIE mare cu aceasta a 2 recalculare ca puteti obtine o pensie mai mica ca cea in plata si cu ea ramaneti for ever....este adevarat !!? de ce se mai cere copie CM ..ei nu o au in arhiva firmei !!?

Multumesc anticipat pt raspuns !!!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2024
tony soprano, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu toti angajatorii au fotocopii de pe carnetele de munca ale fostilor salariatii ..aici , depinde de politica societatii privind documentele pentru angajare , daca cer sau nu asa ceva.

Nu se pierde perioada de depunere ... legislatia prevede 3 termene diferite de eliberare a unor astfel de adeverinte .

HG 905/2017 - 15 zile,
Legea 16/1996 - 60 de zile ,
Legea 263/2010 - 30 de zile
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult pt detalii...multa sanatate va doresc...aveti grija de dvs...!!!

~ final discuție ~