avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Situatie Service Auto ANPC Inselaciune
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Situatie Service Auto ANPC Inselaciune

Buna ziua,

Vin aici cu o intrebare legata de o situatie.

Intai va voi prezenta contextul:

Recent mi-am reparat masina la un atelier, mi-a cerut un pret nejustificat pe piese dupa care pe manopera, refuza sa imi dea facturi si deviz astfel incat i-am facut plangere la RAR, ANPC si plangere penala pentru inselaciune.

Acestea fiind spuse, am facut si un post pe reddit in urma caruia a primit 15 review-uri negative.

Buun, ancheta RAR s-a incheiat cu concluzia ca nu s-au putut prezenta documente de achizitie, a fost amendat si am inceput procedura SAL prin ANPC.

Raspunsul avocatului comerciantului a fost ca ma va da in judecata pentru fals informatic pentru ca are impresia ca eu am dat review-urile negative pe google, santaj si extorsiune pentru ca i-am zis "Dumneavoastra stiti cat ati dat pe piese si cat a costat de fapt reparatie, faceti un calcul si dati-mi banii inapoi sau va fac plangere" si de asemenea ca imi vor anexa toate aceste procese la locul de munca cu propunerea unei expertize psihiatrice.
In paralel au spus ca vor demara o actiune in instanta pentru internarea mea nevoluntara la un centru de tratament pentru ca nici o persoana normala nu ar fi lasat 15 recenzii negative.

Dar in raspunsul lor nu spun nimic despre situatia cu banii, ca nu au dat facturi, etc.
Estimez ca mi-au dat teapa cu aproximativ 2000 ron.

Eu deja am depus si o plangere la parchet pentru inselaciune, ce as putea sa fac?

Alte discuții în legătură

Service auto autorizat rar refuza sa verifice/repare pe garantie Catalin_George Catalin_George In data de 15 iulie 2020 am schimbat kit ambreiaj + volanta la un service auto autorizat RAR din Bucuresti, cost aprox. 5000 lei. Imediat dupa preluarea ... (vezi toată discuția)
Garantie piese noi luate prin service auto mihaella_u mihaella_u Buna ziua, As vrea sa stiu daca serviceul este obligat sa dea certificate de garantie de la producator, in cazul schimbarii pieselor auto defecte cu unele ... (vezi toată discuția)
Probleme service auto emildr emildr Buna ziua , Am si eu o problmena cu un service auto , mai exact : In urma cu o luna am avut un accident auto minor (eu pagubit) am primit RCA am facut ... (vezi toată discuția)