avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA \"factura cu TVA\" la un contract prestari servicii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

"factura cu TVA" la un contract prestari servicii care este fara TVA

buna ziua,

va rog sa ma ajutati intr o problema...in 2023 firma nu era platitoare de tva ... a incheiat un contract de prestari servicii la care a facut factura de avans fara TVA la momentul restectiv.
In 2024 firma devine platitoare de TVA..a finalizat serviciile respective si trebuie sa factureze factura finala cu storno avans si restul serviciilor ramase.
Intrebarea mea este cum emite factura finala si cum privesc din punct de vedere al TVA -ului??? Trebuie sa fac un act aditional la contract cum ca e platitoare de tva in 2024 si trebuie sa colecteze tva -ul?

storno factura avans fara tva cum se face acum ca e platitoare de TVA?

multumesc

Alte discuții în legătură

Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Factura avans servicii gabi.b gabi.b Pe data de 01.10.2010 am facut o factura de avans servicii cf. contract si pe data de 10.10.2010 am incasat prin banca contravaloarea ei. Avans servicii ... (vezi toată discuția)