avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dr Muncii - concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dr Muncii - concediu de odihna

Buna ziua, am o intrebare legata de concediul de odihna. In institutia in care lucrez se fac programari ale CO, dar angajatorul nu le respecta niciodata. In situatia in care concediul meu e programat cu 7 luni inainte, fac cererea de concediu cu 2 zile inainte de data inceperii prevazuta in programare si perioada de concediu solicitata in cerere e exact cea prevazuta in programare, e corect sa consider ca cererea reprezinta o simpla formalitate si ca angajatorul nu imi poate refuza cererea pe motiv ca n-am facut-o cu 60 de zile inainte? Multumesc.

Edit: Adaug si ca in cele 7 luni de la data programarii angajatorul nu mi-a cerut sa reprogramez. Mai adaug si ca nu stiam ca trebuie sa fac cerere cu cel putin 60 de zile inainte, credeam ca daca respect perioada programata pot sa fac cerere oricand.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2024
Minitauru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 31 Iulie 2024
Codul Muncii prevede : Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu. .. in opinia mea, inteleg ca, cererea trebuie sa fie depusa cu cel putin 5 zile inainte de intrarea in CO.

Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

~ final discuție ~