avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu a cumparat recent un loc de casa ce se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu a cumparat recent un loc de casa ce se invecineaza ...

Fratele meu a cumparat recent un loc de casa ce se invecineaza ca tata (adica in spatele gradinii tatalui). Exista o cărare facuta de batrani ce trece prin curtea fratelui meu pana la casa vecinei. Am mai avut certuri cu vecina inainte iar acum s a apucat sa coseasca iarba din curta vratelui si din spatele gradinii lațindu-și cararea. Tata s a apucat sa bata pari pentru a ingradii ambele terenuri (al lui si al fratelui meu). Dupa ce a batut doar 6 pari a inceput sa primeaca apeluri de amenintare de la baietii vecinei. Tata a sunat la politistul din sat dar acesta a zis ca nu poate sa faca nimic, ca politia nu ofera paza si protectie si pur si simplu e care pe care. Dupa baietii vecinei au scos parii, pe motiv ca aceea este cararea lor si ca nu va exista nici un gard. Vecina in continuare tunde iarba si isi face din carare pietonala. Ce e de facut?
Precizez ca fratele meu s a inscris la un post liceal, (politia de frontieara) si are retineri in a depune plangeri sau a intra in conflicte deoarece se teme sa nu il afecteze ca viitor politist de frontiera. Va rog sa ma ajutati!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2024
ilinca3, utilizator
Cel mai recent răspuns: ilinca3 , utilizator 10:58, 1 August 2024
Buna ziua,

Daca nu aveti hotarul stabilit exact contactati un avocat si chemati vecina in instanta pentru granituire.

Asa se stabileste granita si apoi puteti imprejmui terenul chiar daca nu doresc vecini..
Si daca merge in instanta il poate afecta in vreun fel pe fratele meu?
Cu ce sa l afecteze?
Daca are acte si terenul din acte coincide cu cel real nu ar trebui sa fie probleme.
Acum poate se suprapun terenurile prin zona, nu stiu... dar se fac expertize... cel mai bine discutati toate aceste aspecte cu un avocat.
Multumesc frumos pentru ajutor!

~ final discuție ~